2020.05.21. 18:00:36 9010 283

Kneipp-kúra és egyéb „jegességek” – Ismerkedjünk a hidegterápiával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Régi orosz hagyomány vízkeresztkor a jeges vízben megfürdeni, mivel hitük szerint ez megszabadítja őket a bűneiktől. A lélek megtisztítása (?) mellett a hideg vizet alkalmazó terápiák rengeteg jótékony hatással bírnak szervezetünkre.

Zuhanyzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zuhanyzás

Megfelelően és megfelelő ideig használva a hideg és a hideg víz ellenállóbbá tesz minket, növeli a teljesítményünket és még fájdalomcsökkentő hatása is van. Milyen lehetőségeink vannak kipróbálni ezeket a hatásokat?

Hidegterápia

Nem kell messzire mennünk mindennapi példákért, hiszen a jegelés és a hideg borogatás is ide számítható. Az otthoni gyógyításnál azonban érdemes a hűtendő területet óvni attól, hogy a jég közvetlenül a bőrre kerüljön! A hideg hatására javul a test vérkeringése és az oxigénellátottsága, emiatt egyre elterjedtebb sportolók körében, hogy megmérettetés előtt jeges vízben mártóznak meg, vagy jeget (ill. havat) tesznek a tarkójukra. A test ezután később kezd el túlmelegedni, az edzések közötti hűtés pedig a regenerációs folyamatokat is gyorsítja.

Hideg, meleg

Most nem az ismert gyerekjáték következik Az immunrendszer erősítésének és a vérkeringés élénkítésének céljából mi is felfrissíthetjük magunkat az elcsépeltnek hangzó, de annál hasznosabb váltózuhannyal. Örök szabály, hogy a zuhanyzást mindig meleg vízzel kezdjük, majd a hideggel váltakoztatva azt hideg vízzel fejezzük be azt. A szaunázás során is a szélsőséges hőmérséklet-váltakozás (forró, párás levegő után hideg víz) előnyeit használhatjuk ki.

Kneipp-kúra

Ha a szauna során már jól bemelegedtünk, jöhet a következő módszer: Az eddig taglalt egészségügyi előnyök mellett a taposó kúra megelőzi a gyulladásokat és a bőrt is feszesíti. A Kneipp medence kövei talpmasszázsként funkcionálnak, míg a térdig érő vízből való ki-be lépegetés különösképp a vérkeringésre hat jótékonyan. A hideg vízű medencéből végül egy melegebb vizű medencébe kell átlépni vagy a meleg levegőn átmelegíteni a lábakat. (A modern hidroterápia Sebastian Kneipp munkássága nyomán alakult ki.)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.