2015.09.13. 08:28:35 17840 361

Készíts chipset – kenyérből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hétvége van, az idő borús, és már megint esik. Hiába, ősz van. Így valami benti programot kellene szervezni. Mondjuk egy nagy családi kártyapartit, vagy társasjáték estet. De egy jó filmet is megnéznétek? Vagy inkább mindenki egy jó könyv lapjai közé bújna? Mindegyikhez jól jön egy kis nassolnivaló.

Chips kenyérből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chips kenyérből

Tapasztalatból tudom, hogy mindig akad otthon egy darabka másnapos, esetleg harmadnapos kenyér, amit majd „jó lesz megpirítani.” Aztán persze azokban a napokban biztos senki nem enne pirítóst, így jobb esetben morzsaként, máglyarakásként él tovább a kenyér-, illetve kiflimaradék. Rosszabb esetben pedig… hát, sajnos a szemétben.

Hogy ilyen gondunk ne legyen többé, mutatunk egy remek felhasználási módot a maradék kenyér, zsemle, kifli esetében.

Készíts belőle chipset

Csupán néhány szelet pékáru, egy kis olaj és ízlés szerinti fűszer (fokhagyma, zöldfűszerek, paprika) kell hozzá.

Így készítheted el:

A kenyeret, kiflit, zsemlét szeld fel vékony szeletkékre. Rakd őket tepsibe és told be sütőbe. De vigyázz, hogy meg ne barnuljon a „majdnem chipsed”. Ez alatt az olajjal keverd össze a kiválasztott fűszered. Ha már ropogósak a kenyérdarabkák, vedd ki őket a forróságból és kend meg a tetejüket, aljukat a fűszeres olajjal. Majd újra irány a sütő, amíg szép barnák nem lesznek a „maradékok”. Most már nem hiányzik más, mint egy jó könyv, film, esetleg egy érdekfeszítően vicces társasjáték.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...