2014.10.13. 12:36:36 6578 33

Itt vannak a ruhatárad stílusos Jolly Jokerei!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindenki tudja, és nem mindenki akarja követni a divatot. A gyakorlatilag évszakonként változó trendeknek egyébként is nagyon nehéz lenne megfelelni, gondoljunk csak a pénztárcánkra. És a férjünkre. :) Sokkal jobb ötlet egy egyéni stílust megvalósítani, és olyan örök darabokkal rendelkezni, amelyek gyakorlatilag soha nem mennek ki a divatból. Erre aztán szépen fel lehet fűzni az egész ruhatárat.

Stílusos alapruhatár | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stílusos alapruhatár | Fotó: 123rf.com

"Nincs egy rongyom, amit felvehetnék!"

Ha minél ritkábban szeretnéd ezt a mondatot kiejteni a szádon, akkor a következő ruhadarabok beszerzésénél ne sajnáld az időt és a pénzt sem! Gondolj arra, hogy ezek fogják a ruhatárad gerincét jelenteni, ezek lesznek azok a göncök, amelyeket bármikor előkaphatsz. Amolyan Jolly Jokerek. Éppen ezért fontos a minőség, hogy valóban sokáig a ruhatárad részét képezhessék ezek az időtlen divatikonok.

Az egyenes szárú farmernadrág

Vagy más néven bootcut. Ez a farmerfazon nem feszül rá a vádlidra, de nem is trapéz, így fel tudod venni csizmával, magas sarkúval, sport cipővel vagy amivel csak szeretnéd. Ráadásul általában mindenkinek jól áll, csak a megfelelő méretet kell kiválasztani. Ja, és a megfelelő anyagot, hiszen farmer és farmer között is van különbség. Próbálgass!

A nadrághoz passzoló ing, amiben jól érzed magad

Nyugodtan kísérletezz a színekkel, és olyat válassz, ami megy a szemedhez! Ne az ünnepi, habos-babos ingekben gondolkozz, hanem olyan fazonút és anyagút válassz, amiben egy hétköznapi eseményen is csinosnak érezheted magad, de mégsem giccses vagy túl sok. Olyan inget válassz, amit egyaránt el tudsz képzelni egy irodában, de akár egy házi buliba is felveheted, attól függően, hogy milyen kiegészítőkkel kombinálod.

Egy (vagy több) egyszínű polópulcsi

Ez legyen fekete vagy fehér vagy sötétkék (esetleg mindhárom), mivel ezeket a színeket nagyon jól lehet kombinálni. Válassz az alkatodhoz illő fazont! Ha vékony vagy, nyugodtan lehet sztreccs anyagú és testhez simuló, ha kicsit molettebb, akkor a bővebb szabású lesz a nyerő. A hosszú ujjú vagy esetleg háromnegyedes ujjú pólókban az a jó, hogy univerzálisak, így sportos vagy elegáns viseletként is hordhatod őket, és télen sem fázol bennük. Alá trikó, fölé egy zakó, kardigán vagy kötött pulcsi, és már mehetsz is dolgodra.

A zakó

Nos, lehet, hogy több zakóba is beruházol majd, amire megleled az ideális társat. Gondolkozz, hogy milyen lenne az, ami anyagában, színében és szabásában is a legjobban passzol a ruhatáradhoz, nem utolsó sorban az egyéniségedhez. Nagyon sok zakó merev hatást kelt, és így is érezheted magad bennük. Ezenkívül a hosszabb fazonúakat nem nagyon tudod szoknyához felvenni, így ha szoknyás vagy, akkor rövidebb állásút válassz! A szín kiválasztásához ismét az alap ruhatárad kell, hogy megadja az irányvonalat. Sok sikert!

A szoknya

Az alkatodhoz legjobban passzoló szoknya, ami se nem mini, se nem túl elegáns. (Hogy milyen szoknya illik a legjobban a Te alakodhoz, arról hamarosan olvashatsz itt a Proaktív Magazinban is.) A lényeg, hogy jól érezd magad benne. Nekem ez egy fekete, ceruzaszoknya, amit zsebek tesznek kevésbé ünnepélyessé, de természetesen alkalomra is hordható, már évek óta az egyik Jolly Jokerem.

A kis fekete ruha

Ez az a klasszikus, amit bármikor előkaphatsz, legyen szó a céges karácsonyi partiról, a szilveszteri buliról vagy színházról, esetleg egy romantikus vacsoráról. Egy egyszerű, mégis elegáns fekete ruha mindenkinek kell. Alkalomtól és évszaktól függően variálhatod a kiegészítőket, de az alap ugyanaz maradhat. Csak egyszer kell beszerezni, és pár évig nem lesz kérdés, hogy mit vegyél fel egy-egy különleges eseményre, ha éppen nem akarsz új dolgokra beruházni.

A kényelmes magassarkú

Ami egyaránt jó nadrághoz és szoknyához is. Nem kell a tűsarok, és nem kell, hogy olyan magas legyen, hogy rögtön tériszonyos légy. Ami a színeket illeti, gondold át, hogy mi passzol leginkább a ruhatáradhoz! Ha sok a fekete, akkor nem biztos, hogy barna cipőt kellene venned és fordítva. A bőrrel bevont sarkú cipők szépek, de nem túl praktikusak, mert hamar megsérülhet a felület.

Egy táska

Pontosabban: egy szezonra egy táska! Legyen ez a mottód. Válassz egy világos táskát, mondjuk bézs színűt tavaszra és nyárra, s válassz egy sötétebb színt télre. Ez lehet például fekete vagy barna, ilyet biztosan találsz.

Ami a méretet illeti: hajlamosak vagyunk a táskánkba mindenfélét folyamatosan bepakolni, pedig ez nem tesz jót a gerincnek. Kisebb táska, kisebb teher!

Választhatsz olyat, ami illik a cipődhöz is, de ez manapság már annyira nem létkérdés, viszont mindenképpen stílusos megjelenést fog kölcsönözni. Télen gondolj arra, hogy mi menne legjobban a kabátodhoz.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...