2023.08.31. 09:30:00 6452 228

Itt van az ősz! A szépségápolásban is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ez a mostani évszakváltás nem csak arról szól, hogy nemsokára melegebb ruhákat kell elővennünk, hanem arról is, hogy miként módosítsuk a bőrápolási rutinunkat. Az őszi időszakban, amikor hűvösebb és szárazabb időjárásra kell számítani, érdemes átmenetileg módosítani az arcápolási rutinunkat, mert a környezeti tényezők és a hőmérséklet változása befolyásolhatják a bőrt.

Ősszel is szépen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ősszel is szépen

A bőrápolási módszerek átmeneti megváltoztatása segíthet megőrizni a bőrünk egészségét és szépségét az elkövetkező hidegebb hónapok során. Fontos, hogy figyeljünk oda a bőrünk jelzéseire és szükségleteire, majd ehhez igazítsuk az arcápolási rutint. Amikor a bőrünk elkezd száraz lenni vagy úgy érezzük, hogy feszül, nyugodtan kezdjük el a nehezebb hidratáló krémek alkalmazását.

Őszi arcápolás

Az őszi hónapokban a levegő szárazabb lehet, így fontos, hogy a bőröd hidratált és tiszta maradjon.
Az arctisztítás után kezdjük el bevezetni a könnyebb hidratáló krém vagy gél alapú hidratálók használatát. A nyári időszakban használt könnyedebb szérumokat továbbra is használhatjuk, ha kevésbé érzékeny az arcbőrünk, azonban ehhez is érdemes hozzáadni egy könnyű hidratáló krémet, hogy megakadályozhassuk a bőr kiszáradását.
Ahogy közeledünk a téli hónapokhoz, amikor egyre hideg lesz, és a szél is károsíthatja az arcbőrt, fokozatosan elkezdhetünk egyre nehezebb hidratáló krémeket használni.
Emellett folytathatjuk a bőrradírozást is heti egy-két alkalommal, mivel az elhalt hámsejtek eltávolítására és a bőrsejtek megújulásának elősegítésére egész évben szükség van.

Az ajkak és a kéz bőrének ápolása

Nem csak az arcápolási termékek, de a megfelelő ajakápoló termék kiválasztásakor is a fontos a bőrtípusunk ismerete. Ha ajkaink hajlamosak a kiszáradásra, válasszunk gazdagabb ajakbalzsamokat. A kicserepesedett ajkak ápolására természetes összetevőket tartalmazó ajakápolókat, pl. kakaóvajat, mézet vagy méhviaszt ugyancsak használhatunk. Lehet, hogy a szandálos időszakban inkább a sarok bőrének ápolására fordítottunk nagyobb figyelmet, és a kezek ápolása megállt a manikűrnél, de mostantól már nem hagyhatjuk figyelmen kívül a kéz bőrének hidratálását sem.

Senki sem szeretne a körmei mellett szétnyílt bőrt, ugye? Tudtad, hogy a shea- és a kakaóvaj tartalmú krémek kifejezetten alkalmasak a kezeink hidratálására és annak bőrének táplálására?
Mielőtt lefekszünk, bátran kenjük be a kezeinket vastagabb krémmel vagy olajjal, majd húzzunk rá egy pamut kesztyűt, hogy ne kenjük össze az ágyneműnket, valamint a krém hatékonyabban felszívódjon. Ez a módszer a lábfej ápolási praktikák közül már ismerős is lehetett.
A térd és a könyök bőre ugyancsak akkor marad puha, ha hidratáljuk! Ha már eljutottunk a kézápolásig, ne felejtkezzünk el a körömápolásról sem! A köröm és a körömágy hidratálására használhatunk körömápoló olajat vagy krémet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...