2023.10.26. 17:25:00 7412 249

Ijesztő előételek, hogy csíny is legyen, ne csak csoki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kétségtelen, hogy a halloween a töklámpásokról, az ijesztő dekorációról és az édességekről szól, de egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ijesztőnek tűnő ételek is október végén. Tegyünk hát a sós-édes egyensúly harmóniájáért!

Szendvicsek halloween idejére - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szendvicsek halloween idejére

A halloween témájú ételeknek valójában nem kell bonyolultnak lennie, némi fantáziával és kreatív gondolkodással megáldva még túl tehetséges szakácsnak sem kell lennünk.
Tavaly megosztottuk a virsli múmiák ötletét, és ezt kiegészítve most újabb egyszerű ételeket kínálunk a kínálótálhoz, amelyeket nem csak megenni lesz mókás, de elkészíteni is igazi csíny lesz!

Vérpiros vagy koromfekete (krém)levesek

Szerencsére léteznek olyan alapanyagok, amelyekből levest főzve még Drakula is elcsábulna egy tányérnyira. A paradicsom és a cékla ilyentájt jó szolgálatot tehet természetes színének köszönhetően. Ha pedig valami még furcsább látványra vágyunk, készítsünk egy nagyon sötét színű levest.
A fekete ételfestéken lesz most a sor, hogy a sütőtök krémlevesbe keverve igazán pokoli kinézetű ételt kapjunk.
A nem hétköznapi színű levesekbe aztán kerülhet mindenféle “rémség”. Például a szemgolyókat imitáló sajtgolyók, amikbe felezett oliva- vagy kapribogyókat nyomtunk.

Halloween témájú szendvicsek

Az egyszerű toast vagy pirítós kenyér tökéletes “hordozórétege” lesz a rémséges arcoknak. Kenjünk rájuk zöld (avokádós), narancssárga (sütőtökös) vagy bármilyen más, az ünnephez színben passzoló szendvicskrémet, illetve krémsajtot, amit aztán dekorálhatunk szemnek használt oliva- vagy kapribogyóval, esetleg áfonyával. A csíkokra vágott sajtszeletek segítségével mutatós kis múmiát is készíthetünk a szendvicskenyérből.

Pókhálós mini pizzák

Kapjuk csak elő a kedvenc kelesztés nélküli pizza tészta receptünket, hogy aztán a szokásos nagy pizza helyett sok kisebb mini pizza kerüljön ki a sütőből.
Annyi lesz a dolgunk csupán, hogy a paradicsomos alapra pókhálót formázva kerüljön rá a sajt. Vághatunk vékony kis hasábokat tömb sajtból, vagy használhatunk lapkasajtot is, amit vékonyan szelünk fel a minta kialakításához.

Rémségesen jó időtöltést a vacsorához!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...