2015.05.02. 14:00:00 9763 290

Így szárítsd a hajad – Tippek és trükkök
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokak számára érthetetlen, hogy egyesek miért tudnak minden áldott nap úgy kinézni, mintha épp abban a pillanatban léptek volna ki a fodrászüzletből. Minden egyes tincs a helyén, tökéletes a hajkorona. „Hm, genetika!”- legyintünk. Vagy ők már ismerik a következő trükköket!

Hajszárítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajszárítás

Lehet, hogy a Te hajad is tökéletesen állna, csupán a hajszárítási módszereden kellene kicsit változtatnod? Ez rajtunk ne múljon, szemezgess a trükkök közül!

Így csináld, ha rövid

Szárítás előtt ne dörgöld szárazra, hanem inkább törölközővel itasd fel a hajról a vizet. Aztán szárítsd meg a hajad olyan 80 %-ig. Ilyenkor indulhat a formázás: egy durvább felületű lapos kefe is ideális a frizura belövéséhez, de egy körkefe is remek választás lehet. Ha megvan, hagyd „kihűlni” a hajad, csak ezután szabad még egyszer átfésülni vagy -borzolni a hajat. Ha kihagyod a kihűlési szakaszt, az egy igazi volumengyilkos lépés.

Ezt tedd, ha félhosszú

Szintén inkább nyomkodd ki a hajadból a nedvességet, ne borzold össze, ha nem szeretnéd, hogy szénakazal legyen belőle. Itt már szükséged lesz egy kis hajhabra. Egy teniszlabdányi mennyiséget oszlass el a hajadon, a tőtől a végek felé haladva. Szárítsd át a hajad, úgy, hogy egy picit még nedves legyen. Aztán fogj egy körkefét és formázd, ahogy szeretnéd.

Így cselekedj, ha hosszú

Ez a hosszúság igényli a legtöbb ápolást. Mosás után kényeztesd hajad valamilyen tápláló pakolással, ami biztos védelmet nyújt majd a szárítás okozta forróságtól. Ha ez megvan, egy törölköző segítségével tedd törölközőszárazzá hajad és egy durvább felületű kefével fésüld át. Majd jöhet a szárítás, egy kis fényességet kölcsönző spray és már kész is.

Apró trükkök…

…ha vékonyszálú a hajad

A szárítást a haj tövétől kezd, a formázást egy kisebb körkefével folytasd, könnyű lakkal fixáld, hagyd kihűlni és kiszáradni, majd az ujjaiddal igazítsd ki a tincseket.

…ha göndör a hajad

Használj kifejezetten a Te hajtípusodnak megfelelő termékeket. Ne dörzsöld törölközővel mosás után, itasd fel róla a nedvességet. Langyos levegővel szárítsd, jöhet a fixáló és a készre szárítás, végül egy kis hajfény, hogy tökéletes legyen.

… ha vastagszálú a hajad

Itt is csak speciálisan erre a hajtípusra készített termékeket használj, a hajhabot ki ne felejtsd! A körkefébe vastagabb tincseket tegyél, és így haladj a szárítással, lépésről lépésre. A végeket picit hajsütővassal tudod megigazítani, nehogy hamar kilógják magukat (már ha pont nem ez a cél). Ha rövid, ám vastagszálú a hajad, az ujjaiddal formázd frizurádat.

Forrás: jolie.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...