2023.06.21. 13:20:00 5191 221

Így lesz a szünidő pihentető, és egyúttal hasznos is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden évben komoly gondot okoz a felügyeletet igénylő gyermekek elhelyezése az iskolai tanszünetre. Ilyenkor azoknak van könnyebb dolguk, akiknek lehetőségük van táborokat megfizetni, illetve a nagyszülők is ki tudják venni a részüket a gyermekfelügyeletről. A kamaszok lefoglalásával azonban nehezebb dolgunk lesz, mint hinnénk!

Szünidő a nagyszülővel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szünidő a nagyszülővel

Azok a tinédzserek, akik céltalanul töltik el a nyarukat, tudnak nehéz perceket okozni a szüleiknek. Hiába a tankönyvbe illő nevelés, az unatkozó kamasztársaság bizony érdekes dolgokra tudja rávenni a gyerekeket. Tény, hogy nem halmozhatjuk el a kamaszokat feladatokkal, mert az iskolát bizony ki kell pihenni, de azért legyenek bevonva konkrét feladatokba, amelyek esetében pontosan tudni, hogy kinek meddig terjed a felelőssége.

Hogyan érdemes a különböző életkorú gyerekeket koordinálni a nyáron?

Nyilván az adott gyermek személyiségét és a család lehetőségeit kell elsődleges szempontoknak tartani, de azért van néhány olyan „szabály”, amiket nem érdemes megszegni:

  • Hagyjuk szusszanni a gyerekeket, de ne szakadjanak el teljesen a tanulástól, mert sokkal nehezebb lesz újra munkára fogni a gyerekeket, ha beköszönt az ősz! A kötelező olvasmányt egy hét pihenő után már el lehet kezdeni, hogy kis adagokban fogyasztva végig érjen vele a lurkó a szünet végéig. A kisebbeknek pedig kitalálhatunk játékos feladatokat az olvasás és a számolás gyakorlására.
  • Amennyiben a gyerek a szünidő egy részét a nagyszülőknél vagy unokatestvéreknél tölti, beszéljük meg a rokonokkal, hogy ne mentesítse azok alól a feladatok alól, amit otthon is el kellene végeznie, így a meglévő szabadidőt sokkal kreatívabban fogja eltölteni, mintha egész nap unatkozik.
  • A táborokból nyugodtan válasszunk olyat a gyerek érdeklődésének tükrében, ahol valamilyen tematika mentén játékos képzés folyik, pl. sport, tánc, képzőművészet vagy logika.
  • Amennyiben a megfelelő életkorú tinédzser nyári munkát kíván vállalni, ésszerűen szabjuk meg ennek a hosszát, hogy szeptemberben kipihenten tudja indítani az újabb tanévet!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...