2024.05.08. 12:31:17 4818 184

Így készül az esztétikus, nyári köröm
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gondozott, ápolt és esztétikus körmök nem csak az egészség, hanem a szépség és a jó közérzet szempontjából is mérvadónak bizonyulnak. Nem csoda hát, hogy a professzionális manikűr és a pedikűr szolgáltatások rendkívül nagy érdeklődésnek örvendenek. Egyre többen tartanak igényt a szakértelemmel és minőséggel egybekötött körömszolgáltatásokra, melytől megnyerőbbé formálhatják a megjelenésüket.

Színes körmök Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes körmök Fotó:123rf.hu

Amikor a körmünk makulátlan, úgy nagyobb az esélye annak, hogy kedvet kapunk a felékesítésére. Lássuk, hogy idén nyáron milyen módszerek kínálkoznak mindehhez. Egy bizonyos: 2024 nyara sem fog szűkmarkúan bánni a körömtrendekkel. Ezekből hoztunk most egy kis ízelítőt, kedvcsinálót.

A The Nail Room tulajdonosa, Elizabeth Garcia szerint – aki visszatérő vendégei között példaként olyan hírességeket is tudhat, mint Julia Fox és Kali Uchis – idén esélyes, hogy az esztétikusan kacér körmök tarolni fognak. Ez a „coquette nails” stílus leginkább a lágy és szeszélyes színeket, a pasztell árnyalatokat kombinálja különböző textúrájú masnikkal és gyöngyökkel.

A British Vogue meglátása szerint most, hogy már a nyár a küszöbön van a körömesztétika terén is egyre hangsúlyosabban megmutatkoznak a napsütéses hangulatot idéző minták és színek. Minden bizonnyal a klasszikus francia manikűr, a maga kikoptathatatlanságával, idén is változatlan népszerűségnek fog örvendeni. Leheletnyi módosítást jelenthet a lágy rózsaszín alapréteg. Manapság a sminkek terén egyre inkább a természetes szépséget hangsúlyozó megoldások kerülnek előtérbe, mely törekvés – úgy fest, hogy – a körömdizájn szemszögéből is fontosnak bizonyul. E törekvésen belül a Baby Boomer manikűr, amit „francia ombréként” is ismernek, az egyre szélesebb körben térhódító, letisztultabb alternatívát hozza, mely kiváló megoldást kínál olyan nyári eseményekre, mint egy esküvő. Ez a klasszikus francia manikűrstílus alapelemeire építkező megoldás a természetesség „illúzióját” kelti (pl. az ultravékony körömhegy és finom árnyalatok).

Az Allure felhívta az érdeklődők figyelmét a 60-as évek hangulatát idéző, Lilly Pulitzer-féle Palm Royale körömmintára, melyben sárga, narancs és fehér fantasztikus elegye mutatkozik meg. Ehhez világos, trópusi színvilágra emlékeztető géllakkokat is használnak. Lolly Koon műkörmös mindezt barackos-narancssárga alappal kezdi, majd élénksárgával is ráhúz a végén. A végén pedig erre jön rá a spontán mozdulatokkal festett leveles és (piros) pöttyös motívum.

A pop-art körmök remek opciónak minősülnek, ha fel szeretnénk dobni a hangulatunkat. A körömre festett kanyargós vonalak és az absztrakt festményekre emlékeztető „színkitörések” ideálisak a forró nyári partik hangulatához. Leginkább az élénk árnyalatok (pl. korallvörös, bíbor) kerülnek e stílusban előtérbe, melyeket egy rózsaszín alapra (mondhatni „körömvászonra”) festhetünk rá. Ezzel a trenddel teret biztosítunk a belső művész kibontakozásának. Érdemes kísérletezni a halvány őszibarack, a lágy korall, valamint az akvamarin és türkiz árnyalataival is.

A visszafogottan elegáns körömváltozatok között is akad ihletforrás. Ezt akár otthon is elvégezhetjük egy alapos köröm-előkészítést követően, kikísérletezve a számunkra legideálisabbnak tetsző nyári körömstílust. Ilyen példaként a körömre festett:

  • csillogó csillagok (glitter stars),

  • a lángnyelvek dizájnja (pl. fehér és neon színek keverékéből),

  • a pasztell tónusú szívecskék fényes rózsaszín alapra festve (mert nem csak Valentin-napon lehet szerelem hangulat a levegőben),

  • ha kissé hosszabb a körmünk, akkor érdemes kipróbálnunk a zöld- és arany hangsúlyos vonalakat, melyek tetszetős díszekként helyezkednek el a körmök végén,

  • amennyiben pedig eleve az ékszerrajongók táborához tartozóként tekintünk magunkra, akkor nem állhat távol tőlünk a körmeink felékesítési szándéka sem (ezt végrehajthatjuk például a köröm kellős közepére elhelyezett szív alakú ékszerekkel is akár).

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...