2020.05.26. 17:17:16 10488 310

Időtlen és elegáns: Lisztmentes csokoládétorta kávékrémmel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Csokitortából rengetegféle recept létezik, és mindenki másikra esküszik. Hiába a mondás, miszerint járt utat a járatlanra el ne hagyd: ezt a liszt hozzáadása nélkül készülő finomságot ne csak azok próbálják ki, akik gluténérzékenyek. A kávékrémre is van alternatívánk, ha mást akarsz!

Csoki torta porcukorral - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csoki torta porcukorral

Ha a kis fekete ruha az öltözékek koronázatlan királynője, akkor a sütemények kis fekete ruhája a csokis „torta”. Legalábbis többek szerint. Mi most ezt a végtelenül könnyen elkészíthető alapreceptet hoztunk, egy kiegészítő krémmel, de a krém simán elhagyható és helyettesíthető a klasszikus vaníliafagyival, a kedvenc lekvárunkkal, friss idény gyümölcsökkel vagy éppen le is csurgathatjuk egy – szerintünk - a csokoládéval harmonizáló egyéb öntettel.

A csokoládés torta elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy kerek, 20 cm átmérőjű tortaformát.

160 gr vajat, 320gr kockákra tört, min. 70 % kakaó tartalmú étcsokoládét és 145 gr porcukrot tegyünk hőálló tálban vízgőz fölé, majd kevergetve olvasszuk fel a tál tartalmát.

4 percig hagyjuk hűlni a vajjal összeolvasztott csokit, csak ezután adjuk hozzá egyenként a szükséges 4 tojás sárgáját.

A tojássárgákat verjük habbá, és ennek a felével együtt keverjünk a csokis alaphoz 40 gr őrölt mandulát, ezután mehet bele a maradék tojáshab is.

A tortát az előkészített formában 35 perc alatt készre sütjük. Csak azután távolítsuk el a tortaformából, miután a tészta teljesen kihűlt!

A kávékrém elkészítése – opcionális:

300 ml tejszínt verjünk robotgéppel habbá, mielőtt kikapcsolnák a habverőt, adjunk a tejszínhez fél-fél evőkanálnyit eszpresszó kávéból és whiskyből. Végül bele kerülhet 3 evőkanál porcukor is.

A szeletekre vágott csokis tortákra egy-két kanállal halmozzunk fogyasztás előtt a whiskys-kávés krémből.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből

Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.

A népszerű akril – Megéri-e ebből készült termékeket vásárolni?

Az akril népszerűségét leginkább költséghatékonyságának, könnyen megmunkálhatóságának, sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. Az anyag ezen tulajdonságait figyelembe véve nem meglepő, hogy egyre több területen – a munkahelyi irodáktól a lakóingatlanokig – tartanak igényt a használatára. Könnyen tisztítható, sérülés esetén pasztával egyszerűen javítható felületének köszönhetően az otthonokban is gyorsan közkedveltté vált. Milyen egyéb ismérveivel nyerheti el a tetszésünket?