2015.07.18. 08:31:14 12026 285

Hűtsd le magad jegeskávéval! – Különleges receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ami télen a forró csoki, az nyáron a jegeskávé. Hiszen a fekete ital felpörget, a hideg vaníliafagyi felfrissít, az édesen keserű nedű és az isteni tejszínhab pedig garantáltan jobb kedvre derít. Ha otthon is elkészítenéd, sőt, meg is bolondítanád a jeges csodát, akkor most figyelj!:-)

Jegeskávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jegeskávé

Kezdjük az elején

Ha egyelőre a kávézók jegeskávé kínálatát kóstoltad, ám most összeszedted a bátorságod, hogy otthon is elkészítsd, akkor így állj neki:

Fejenként kell hozzá:

  • 2 gombóc vaníliafagyi

  • Cukor (vagy édesítő, esetleg méz)

  • Tej ízlés szerint

  • Kakaópor

  • Tejszín

  • És persze kávé, kávé, kávé

Főzd le a kávét a szokásos módon, ízesítsd cukorral, tejjel, és hűtsd le. Egy hosszú pohárba dobd bele a vaníliafagyit, önts rá a kávét, és ha még kell, tejet. A tejszínt verd kemény habbá, majd mehet a kávéd tetejére. Erre egy pici kakaó (esetleg fahéj) és jöhet a lazulás!:-)

Ha szeretnéd…

… hogy picit „szédítőbb” legyen a jegeskávéd

Ne légy rest, bolondítsd meg egy kis alkohollal. Persze, ne a legutóbbi baráti, családi "összeröffenésre" beszerzett házi pálinkával próbálkozz! Maradjunk ugyan a töménynél, de válasszunk valami inkább idevágót. Mondjuk a finom krémlikőrök nem annyira erősek, de képesek feldobni a kávénkat és a hangulatunkat is. Hogy mandula-, whiskey-, vagy kávélikőr, vagy egy finom alkoholos narancs- vagy meggy ital, netán konyak, vagy egy kis rum kerül a hideg italodba, az már a Te döntésed.

… hogy gyümölcsösebb élményben legyen részed

Habár az eperszezonnak már vége, ám ha mégis akadnak rejtett tartalékaid, ezt feltétlenül próbáld ki: fejenként néhány szem epret vágj fel kis darabokra, ízlés szerint meg is cukrozhatod és dobd a vaníliafagyihoz. A folyamat többi része már ugyanaz, mint a hagyományos receptnél. De ha kicsit egzotikusabbra vágysz, ugyanezt eljátszhatod ananásszal is: a hideg kávét keverd össze fél pohárka ananászlével és öntsd rá a fagyira. Ha halmoznád az élvezetet, tegyél a „mixbe” ananászkockákat.

… tovább fokozni az élményt

Akkor mondjuk próbálj ki a vanília helyett más ízeket is! Egy kis csoki-, mandula-, esetleg eperfagyi a kávédba? Jöhet? Naná!

… hogy valami igazán különlegeset hörpölhess jegeskávé gyanánt

Hogy még mivel bolondítod meg a kávédat, annak szinte csak a fantáziád szab határt. Őrölt mandula? A kedvenc színes cukorkád? Egy kis karamell? Reszelt csoki? Jöhet minden, amit csak szeretsz! Sőt, nyugodtan játssz a fűszerekkel is! Kakaó helyett, vagy mellé jöhet a fahéj, de a bevállalósok kipróbálhatják a chilit is!;-)

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...