2021.06.15. 12:30:00 7147 227

Hogyan úszd meg, ha az allergia nem megy el vakációra?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a legtöbb allergiás tünetet tavasszal vagy ősszel észlelhetjük, ugyanakkor nem ritka, hogy az allergia, általában szénanátha formájában, nyáron is támad. Ne hagyd, hogy ez az idén is elrontsa a pihenésedet! Egy kis odafigyeléssel kordában tarthatod a tüneteket!

Nyári allergia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyári allergia

Orrdugulás, orrfolyás tüsszögés, köhögés és könnyező vagy viszkető szemek? Ezek mind a szezonális allergia tipikus tünetei, de a nyári megfázáshoz hasonlóan akár torokfájás is társulhat ezek mellé. A nyári allergiát általában a pázsitfűfélék és a nyír pollenje okozza kezdetben, de július végétől már a a fekete üröm és a parlagfű virágzása is okozhat kellemetlen tüneteket az arra érzékenyeknél. Azonban nem feledkezhetünk el a penész spórákról és főként a szúrós rovarokról sem, amikor az allergéneket vesszük számba. Ha azt gondoltad, hogy a mezők helyett a nagyvárosok utcáin húzod meg magad, sajnos csalódnod kell, mivel a légszennyezés csak tovább ront a tünetek súlyosságán.

Hogyan vehetjük elejét a nyári allergiának?

A legjobb megoldás az lenne, ha képesek lennénk az allergiát kiváltó tényezőket kizárni az életünkből, de hogyan is bírnánk ki ezt a csodaszép időszakot a természetben töltött órák nélkül? Az allergének minimalizálása érdekében azonban tudunk tenni:

  • Kövessük a pollenjelentést, és alakítsuk aszerint kültéri programjainkat.
  • Tartsuk zárva a nyílászárókat, hogy a beltéri levegő ne teljen fel penésszel és pollennel.
  • Szereljünk fel szúnyoghálót, hogy az allergiás reakciót kiváltó rovarcsípést megelőzhessük.
  • Vérünk oxigénszintjének növelése érdekében ajánlott sportolnunk, ezáltal a felgyülemlett allergén anyagoktól is előbb szabadulhat meg a szervezetünk.
  • Váltsunk gyakrabban ágyneműt, és takarítsuk ki a szőnyegeket is alaposan.
  • Miután hazaérünk, zuhanyozzunk le, de legalább váltsunk ruhát.
  • A tünetek kezelésének enyhítésére írassunk fel orvosunkkal allergia elleni gyógyszert vagy próbáljuk ki az immunterápiát.

A szénanátha, amely a leggyakoribb allergia, a lakosság közel 15%-át érinti. Azoknak a betegeknek, akik több mint 3 hónapig szenvednek a kellemetlen tünetektől, ajánlott fokozniuk az allergénekkel szembeni toleranciát. Ez az előbb említett immunterápia révén érhető el.
Az alternatív gyógymódot kedvelők kérjék ki orvosuk tanácsát a sóbarlang használatáról, továbbá a homeopátia és az akupunktúra is hatásos lehet szénanáthában szenvedők visszajelzései alapján.

Forrás: www.familyallergy.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.