2023.10.26. 12:10:00 5985 240

Hideg és esős? Adjunk hálát az időjárásálló ruházatért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár az őszi időjárás az évszak első két hónapjában inkább enyhe nyárinak volt mondható, lassan megérkezik a jellegzetes őszi időjárás is, amelyet hosszabb-rövidebb esőzések kísérnek. Természetesen ilyenkor előkerülnek az esernyők, de ezek nem védenek meg bennünket akkor, amikor a csapadék kavargó széllel párosul.

Vízálló szövet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vízálló szövet

A vízlepergető és hőtartó ruházatok hatalmas minőségi és funkcionális fejlődést tudhatnak magukénak, amelyben nem kis szerepe van a katonai ruházatok rohamléptékű fejlesztésének.
A speciális anyagokból és technológiák révén készülő ruházatok először a túra- valamint a vadászboltok közönségének váltak elérhetővé, de hamar megjelent irántuk a kereslet a változó időjárási körülmények kiküszöbölése miatt.
Ahogy a hétköznapi viselet részévé váltak ezek a ruhadarabok és lábbelik, úgy fordítottak a funkció mellett egyre nagyobb figyelmet a dizájnra és a kényelemre is.

A vízlepergető és hőtartó ruházatról pár szóban

Az ilyen típusú ruházat gyakran olyan speciális anyagokból készül, amelyek víztaszító/vízlepergető réteggel vagy bevonattal vannak ellátva, így a nedvesség nem, vagy jóval nehezebben szívódik csak be.
A hőtartó ruházat pedig olyan anyagokból és rétegekből (pl. gyapjú, vagy szintetikus szövet) készül, amelyek jó hőszigetelő képességgel ruházzák fel a viseletet.
Továbbá az anyagok rétegezése révén az emberi test hőmérséklet szabályozása könnyebben megvalósulhat, így jobban tudunk védekezni a hideg ellen.

Amikor időjárásálló ruhát és cipőt vásárolunk, mindig tartsuk szem előtt a praktikumot! Fontos, hogy a ruha vagy a cipő mérete megfelelő legyen, mert a túl bő ruházat alá például könnyebben be tud áramolni a hideg levegő.
Amennyiben pedig a mindennapok során használnánk a vízálló vagy hőtartó öltözéket, gondoljunk arra is, hogy az a nap során kellően könnyű viselet legyen, mivel az ormótlanabb darabokban sokkal nehezebb lesz a mozgás.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...