2014.06.14. 18:00:00 6834 16

Hatnak-e az afrodiziákumok?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

8 óra munka, 3-4 óra erőteljes szellemi, testi és idegi tréning a gyerekekkel, majd ágyba ájulás. Holnap ugyanez. Mikor és hogyan kerítenek a modern párok időt a szexre, és hogyan korbácsolják fel a szunnyadó vágyat? Valószínűleg mindenkinek megvan a bevált taktikája, és lehet, hogy sokan kipróbáltak olyan szereket is, amelyek állítólag afrodiziákumként hatnak... Ezek csak placebo hatással vannak az emberre, vagy valóban segíthetnek?

Szexi csaj, fehérneműben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szexi csaj, fehérneműben

Az afrodiziákumként számon tartott élelmiszerekről, mint például az avokádó, a csokoládé vagy a ginzeng, tudományosan nem bizonyították be vágykeltő vagy vágyfokozó hatásukat. Erejük többnyire a hozzájuk kapcsolódó mítoszokban és a hitben rejlik. Léteznek olyan hiedelmek is, hogy állatok nemi szervéből készült dolgok potencianövelők lehetnek. No comment. De ha valaki mélyen hisz benne, a placebo hatás biztos érvényesül, legalábbis az ő érdekükben mi nagyon reméljük! :)

Az egészség a legfőbb afrodiziákum

Itt a pont! Az egészséges étkezés, a testmozgás és a betegségmegelőzés mindenképpen jó hatással van a szexuális életre. Főként a sportolással tehetünk sokat a jó szexért, hiszen a vérkeringés serkentésével a jó kondíción és a vonzó alakon kívül, mindenképpen számolhatunk az egyéb pozitív “mellékhatásokkal” is. Aki rendszeresen sportol, az elegendő figyelmet fordít a testére, így valószínűleg elégedett is vele, ergo szívesen űz mindenféle testgyakorlatot. :)

Az egészségesen étkező sportembereknek is szükségük lehet azonban néha egy kis ösztönzésre. Ekkor jól jöhetnek a különböző praktikák. Ha egy átlagos szerelmes éjszakánál többet szeretnénk, egy-két élelmiszer és ital valóban vágykeltőként hathat.

Ilyen például a bor

Főként a vörösbor, de kis mennyiségben bármely alkoholos ital. A kulcsszó a kis mennyiség, mivel a túl sok alkohollal éppen az ellenkező hatást érhetjük el, és akár rosszul lét vagy egy nagy alvás is lehet a nagy szexből.

Azt se feledd, hogy minden agyban kezdődik el

Ha a napi gondokat, a munkahelyi stresszt nem tudod kikapcsolni, ne is álmodj vad éjszakáról. (Nem akarásnak nyögés a vége, de ez sajnos nem a kéjmámorban úszó fajta lesz, ha minden agysejted tiltakozik ellene...) Lehet, hogy nem álmaid előjátéka ez, de szánjatok egy kis időt a problémák megbeszélésére. Amikor rendben a lélek és az agy, utána jöhet a test. Persze nem minden esetben szükséges ilyen messziről nekifutni, de néha nem árt törekedni a tökéletességre.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...