2020.09.04. 21:04:10 10743 292

Használjuk ki az enyhe őszt! – Süssünk szalonnát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bár sokak szerint inkább a hosszú nyári esték alkalmasak arra, hogy összegyűljön a család, barátok egy jópofa szalonnasütésre, szerintem így ősz elején is belefér egy-egy összejövetel. Ha Ti is így gondoljátok, mindenképpen érdemes továbbgörgetni.

Tábortűz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tábortűz

Szalonnát sütni mindenki tud! Valóban nem egy nagy művészet, de vannak bizonyos lépések, amiket érdemes betartani, ha egy ilyen egyszerű, de nagyszerű gasztroélményre adjuk a fejünket.

Legyen ez a csalós napod!

Tudjuk, diétában nincsenek csalós napok, mert akkor annak úgy semmi értelme.:-) De azért alkalmanként egy kis lazítás belefér, nem? Legyen mondjuk ez az alkalom a szalonnasütés estéje.:-) Mert bizony a szalonna, a róla lesült zsír mellé finom, puha fehérkenyér dukál, ehhez semmi kétség. Illetve, már maga a szalonna sem kifejezetten diétás fogás, pedig abból is érdemes a zsírosabb fajtát választani.

Ami a nyársat illeti

Az lehet boltban vásárolt, akár többször használatos is. De készíthettek Ti magatok is otthon, vékony, de erős ágból, egy éles bicska segítségével.

Melyik a legjobb időpont?

Mindenképpen szélcsendes, kellemesen meleg őszi estét érdemes választani. És igen, az esti órákat várjuk meg, egyrészt a hangulat, másrészt a napközbeni meleg miatt.

Szerezd be a faanyagot!

Ha otthon tartjátok a sütkérezést, és híján vagytok fáknak, ágaknak, beszerezhetsz a közeli tűzépről, erdészettől szalonnasütésre alkalmas faanyagot. Ha „terepre” mentek, ott időben álljatok neki „égetnivalót” gyűjteni. Kerüljenek bele kisebb, gyújtósnak való fák is, és jöhetnek a nagyobb méretűek is. Ha nincs kijelölt tűzrakóhely, mindenképpen rakjátok körbe a tűzet téglákkal, nagyobb kövekkel. Ha megoldható, ne éghető anyag közelébe telepedjetek le, illetve egy vödör víz legyen kéznél, ha valamibe mégis belekapna egy kisebb lángcsóva.

Érdemes időben nekilátni!

Mármint a tűzrakásnak! Ennek oka, hogy szalonnát sütni parázson a legjobb, annak „létrejöttéhez” pedig idő kell. Fontos, hogy a tűz mellett mindig legyen valaki, pont a fent említett balesetek elkerülése érdekében.

Jöhet egy kis desszert?

Habár a szalonnasütés nem az édességevésről szól, azért akad, aki a sok sós után még vágyik egy kis édesre. Ők biztos nem hagyják ki a pillecukor sütögetést, és a szalonna után kerül néhány darab a nyársukra ebből a tengerentúli finomságból.

Forrás: divany.hu, mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...