2023.07.05. 17:20:00 8044 259

Ha unod a BBQ-t, itt a citromos-oregánós marinád!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki ismer, az tudja, hogy kíméltlenül kerülöm azokat az ételeket, amikben paradicsom is szerepel. Helló, pizza bianca és sziasztok, tejszínes tészták! Most, hogy beköszöntött a kinti sütögetések nagy szezonja, a barbecue szószt száműzöm, és mással kenegetem a finom, grillre szánt falatokat.

Egy csokor oregánó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy csokor oregánó

Ha most te sem vágysz a klasszikus pácok kölcsönözte ízekre, frissítsd fel a nyársakat és a grillhúsokat nyárias, könnyed ízekkel!
A most ajánlott marinád leginkább csírkéhez és halakhoz illik, de egyedi ízlésünk szerint más húshoz is használhatjuk alaphoz.

Grillezett falatok citromos-oregánós marinádban

Hozzávalók:

3 ek. jó minőségű olívaolaj
2 ek. - lehetőleg frissen facsart - citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. friss (vagy szárított) oregánó
só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
plusz bármi (hús és zöldség vegyesen), amit a grillrácsra szánsz

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát, és az oregánót. Ehhez a fűszeres szószhoz aztán adjunk a család ízlésének megfelelő mennyiségű sót és borsot.
Az így elkészült marinádot használjuk arra, hogy minden egyes pácolni vágyott hús- vagy zöldségdarabot bevonjunk.
A zöldségeket nem érdemes túl sokáig pácolni, de a húsokat feddjük le fóliával, majd rakjuk be a hűtőszekrénybe legalább 1-2 órára, hogy jól átvehessék a fűszerek ízét.

A grillsütőt időben kezdjük el felmelegíteni közepes hőmérsékletűre, végezetül tegyük a falatokat a grillrácsra, és süssük meg mindet időnként megforgatva.
Az elkészült grilltálat kínálhatjuk friss citromszeletekkel és friss oregánóval díszítve.

Tippek: Ez a marinád kiegészíthető citromfűvel is a még citrosossabb frisseség érdekében, valamint használható saláták ízesítésére is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...