2023.08.29. 17:15:00 10174 332

Gyógynövények és belső szervek 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak, akik rajonganak a gyógynövényekért, és vannak, akik azért fogyasztják ezeket, mert valamilyen élelmiszerbe belekerülnek. A két szélsőség között azok állnak jó helyen, akiknél a mérleg nyelve hiteles információk után kutatva az előző felé húz, és ezzel együtt azt vallják, hogy mindent csak mértékkel.

Gyógynövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyógynövények

Mindenféle gyógynövényekkel való kezelés megkezdését széleskörű tapasztalattal rendelkező szakemberrel történő konzultáció után ajánlott csak elkezdeni, de az irányvonalat őseink tudása alapján nagyjából már körvonalazhatjuk.
Mivel minden ember szervezete másként reagál a gyógynövényekre, azok jelentős hatással lehetnek az egyéni egészségi állapotunkra is és befolyásolhatják egyes gyógyszerek hatását is. Bizonyos betegségek, gyógyszeres kezelés vagy várandóság és szoptatás alatt a gyógynövények egy részének alkalmazása erősen kerülendő!

Gyógynövények, amelyek pozitív hatással lehetnek a belső szerveinkre:

Agy:

A rozmaring, a bazsalikom és a gingko biloba szokott szerepelni az agyi funkciókat potenciális javító ajánlásokban, de ezek mellett a zsályáról is szót kell ejteni. Ezt kis mennyiségben és kúraszerűen alkalmazva memória-, illetve hangulatjavításhoz ajánlják.

Szív:

A fokhagymáról úgy tartják, hogy segítségünkre lehet a koleszterinszint csökkentésében, valamint a szív-és érrendszer egészségének támogatásában.
A csipkebogyó magas C-vitamin tartalma miatt képes lehet lassítani a véralvadást, ez bizonyos vérerekkel kapcsolatos betegségek esetén lehet hasznos.
Egyes vélekedések szerint a galagonya és a tyúkhúr is a szív gyógynövényének számít.

Tüdő és légzőrendszer:

A közismert tüdővédő orvosi pemetefű és tüdőfű mellett - egyes megfigyelések szerint - az édesgyökér is segíthet enyhíteni egyes légzőrendszeri problémákat, ilyen például a köhögés vagy a torokfájás. Az oregánót gyulladáscsökkentő hatásúnak tartják, emiatt lehet kedvező a légzőszervekre nézve.

Fontos, hogy a gyógynövényeket mértékkel és szakemberrel történő konzultáció után alkalmazzuk, különösen akkor, ha valamilyen betegségünk van vagy gyógyszeres kezelés alatt állunk. Ezenkívül, ha úgy érezzük, hogy bármely belső szervünk működésében zavar van, mindenképpen keressünk fel orvost a pontos diagnózis és szakszerű kezelés érdekében.

Forrás: medlineplus.gov, Egészség Logikája

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...