2022.12.20. 17:15:00 6961 265

Formabontó étel karácsonyra: Készíts halacsintát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahány ház, annyi hagyományos karácsonyi étel: Te a töltött káposztára vagy inkább a halászlére esküszöl? amennyiben nincs módodban a macerás halászlét elkészíteni, de mégiscsak szeretnél halas fogást a tányérokra tenni, olvass tovább!

Hallal töltött palacsinta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hallal töltött palacsinta

Habár a legkisebbek a ketchup és halrudacskák kombinációnak is nagyon örülnének, kínálj valami rendhagyóbbat a karácsonyi asztal köré gyűlt vendégeknek! A citrommal locsolt halfilék finomak, de hagyjuk meg ezeket a nyári salátáink mellé, ehelyett elő a palacsintasütővel!

Halas palacsinta

Hozzávalók 7-8 db sós palacsinta töltelékéhez:

1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
egy kevés olaj
2 db paprika
2 db paradicsom

halas fűszerkeverék
csípős vagy csemege paprikakrém
pirospaprika
3 dl víz
50 dkg halfilé
2-3 dl tejföl
1 tk. liszt

Elkészítése:

Vágjuk fel apróra a vöröshagymát és a fokhagymát, ezalatt egy serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat és melegítsük fel. Ehhez adjuk hozzá először a vöröshagymát, és amikor már üvegesre pároltuk, tegyük bele a fokhagymát, és keverjük jól össze.
Míg a hagyma párolódik vékony szeletekre vágjuk a paradicsomot és a paprikát. Először adjuk hozzá a felszeletelt paprikát, majd pár perc után a paradicsomot tesszük bele a serpenyőbe a hagymák mellé. Pár perc párolás után ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük, majd a választott paprikakrémet, és végül a pirospaprikát is a zöldségekhez keverhetjük. Jól keverjük át a serpenyő tartalmát, azután öntsük fel a kimért vízzel, és főzzük puhára a paprikát is. Eközben vágjuk fel a halfilét kisebb kockákra. A teljesen puhára főzött zöldséges alapot botmixerrel pépesítsük simára. Ekkor már elkezdhetjük előmelegíteni a sütőt is.

Ezután tegyük vissza a zöldséges pürét a serpenyőbe, és keverjük bele a tejfölt. Amikor felforrt tegyük bele az apróra felkockázott halhúst, és főzzük kb. 6-8 percen át. Amikor megfőtt, szedjük ki a paprikás szaftból a halkockákat egy szűrőlapát segítségével.

A már megsütött sós palacsintákat a halhússal kell megtölteni és feltekerni, amiket egymás mellé fektetünk egy hőálló üvegtálba vagy egy kisebb, magasabb peremű tepsibe egymás mellé. A zöldséges szaftból egy keveset keverjük össze csomómentesre finomliszttel, majd ezt keverjük vissza a többi szafthoz. Az előmelegített sütőbe a véglegesen elkészült paprikás-tejfölös mártással nyakon öntött palacsinták kerülnek. Az étel közepes hőfokon történő kb. 10 perces sütés után lesz kész.

Tippek: A recept olvasása közben olyan ötletem támadt, miszerint a megfűszerezett és megsütött halfilét bele lehetne turmixolni a palacsintatésztába, és az almás tésztájú palacsintához hasonlóan vastagabb palacsintákat lehetne belőle sütni.
Töltelék bármilyen sós töltelék lehet, ami szerinted illik a hal ízéhez, pl. ha harcsából készíted, akkor sós túrós töltelék is mehet bele.
A négyrét hajtott palacsinták mellé a fenti kissé paprikás mártás - akár hidegen felhasználva - is odakerülhet.

Forrás: www.mitfozzekma.info

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...