2022.04.27. 12:10:00 7259 261

Ezért és ilyen módon törödj (többet) a lábfejeddel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lábfejünk épsége és egészsége élethosszig tartó mozgékonyságunk fontos eleme. Erősítő és mozgékonysági gyakorlatok segítségével aktívabbá tehetjük ezt a gyakran háttérbe szorított testrészünket is!

Lábfej hengerezése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lábfej hengerezése

Bevásárlás, futás, lépcsőzés. A combizmok, a vádlik, a bokaszalagok és a térdízületek mindig előtérbe kerülnek, ha a róluk való gondoskodásról van szó, de a lábfejre szinte senki sem gondol - frissítő lábfürdőn kívül - amíg komoly fájdalom nem jelentkezik.

Keresd meg a megfelelő lábbeliket!

A cipő tökéletes illeszkedése nagyban hozzájárul lábunk egészségéhez. A tyúkszem, a hólyagok és a bőrkeményedés fő okozója sokszor a nem megfelelő cipőben rejlik. A jó lábbeli rugalmas, ezáltal lehetővé teszi a lábfej optimális mozgását, valamint engedi, hogy a lábfej megtartsa a természetes formáját. Ezért ne sajnáljuk se a pénzt, se az időt ennek megvásárlásakor.

Erősítsd meg lábfejedet!

Az izomaktivitás növeli a véráramlást, ezért a hideg lábak ellen is ajánlott a lábfejek átmozgatása. A legegyszerűbb módja ennek a séta, de kis hengereket és teniszlabdákat is segítségül hívhatunk a lábfej mozgékonyságának elősegítése céljából.

Nyújtsd meg a szalagokat!

A kötőszövet szalagját is meg tudod nyújtani, amennyiben a lábszáradra ülsz le a padlón úgy, hogy a lábujjaidat is megpróbálod begörbítve magad alá húzni. A medencéd súlyát csak akkor terheld a sarkaidra, amennyiben az nem okoz túl nagy nyomást. A pózt 1-5 percig célszerű kitartani. A láb és a lábfej izmainak és szalagjainak nyújtása javítja a láb közérzetét, valamint javíthat az izomzat megrövidülésének állapotán.

Járj mezítláb!

Természetesen megfelelő talaj és hőmérséklet szükséges ennek kivitelezéséhez, hiszen sem megsérülni, sem megfázni nem szeretne senki. A mezítláb járkálás kellemes változatosságot jelent a lábfejnek, hiszen a lábbelikbe szorított lábujjak ilyenkor végre szét tudnak terülni.

Vedd észre a jeleket!

A fájó láb azt kéri tőled, hogy lassíts! Vagy válts cipőt, de a lábak aktivitását inkább fokozni kell, mintsem csökkenteni. Fáradt lábainknak sokszor már az is sokat jelent, ha esténként megmasszírozzuk a talpunkat.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...