2022.10.16. 11:05:40 6523 233

És Neked van kedvenc superfood-od? – Válogass! 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A manapság olyan divatos superfood elnevezés valójában nagyon is találó. Minden olyan élelmiszer ide tartozik, melynek magas a vitamin- és tápanyagtartalma, és kifejezetten jó hatással van az egészségünkre, hiszen gyulladáscsökkentő hatással bír, illetve erősíti, támogatja immunrendszerünket.

Superfood - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Superfood

Unos-untalan halljuk, olvassuk, látjuk ezt a kifejezést, ám valójában tisztában vagyunk vele, mely élelmiszerek tartoznak ide? Nos, a lenti listában szereplők biztosan, úgyhogy lehetőséged szerint fogyaszd őket minél sűrűbben!

Teaként a legnépszerűbb

A csipkebogyót nem kell senkinek bemutatnunk, pláne, aki gyakran küzd húgyúti gyulladással. Teaként fogyasztva erre a problémára is jó lehet, illetve lázcsillapító hatással is bír. Emellett, por formájában reumára, ízületi fájdalmakra is hasznos.

Mindent IS tud

Nem vagy oda a brokkoliért? Pedig változatos formában elkészíthető, emellett pedig kifejezetten jó hatással van gyomor- és bélrendszerünk gyulladásos megbetegedéseire. Ez mellett a vérnyomásunk is hálás lesz rendszeres fogyasztásáért. A benne lévő szulforafán pedig segíthet elkerülni a rákos megbetegedéseket.

Biztos segítség az emésztésednek

A chia mag manapság nagyon divatos élelmiszer, szerencsére nem véletlenül. Rendkívül jót tesz emésztésünknek, hiszen rostban gazdag. Ha odafigyelsz a fehérjebevitelre is, fogyasztásával azt is támogathatod, hiszen magas fehérjetartalommal bír. Ezek mellett olyan fontos anyagokat tartalmaz, mint az omega-3, ami egészségünk szempontjából szintén nélkülözhetetlen. A belőle készült pudingot nem kell bemutatni, de kenyérrel, salátával fogyasztva is remek választás lehet.

Itt a bogyó, hol a bogyó?

A fekete ribizli nem csak finom, hanem egészséges is! A benne lévő E-vitaminnak köszönhetően rendszeres fogyasztásával védve vagyunk a szabad gyökök ellen. Emellett igen magas a C-vitamin tartalma, amely az immunrendszerünk erősítése mellett a csontok egészséges fejlődéséhez is nélkülözhetetlen.

Következő cikkünkben megismerkedhetsz újabb 3 rendkívül fontos, ám teljesen hétköznapi élelmiszerrel.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...