2018.06.21. 13:40:07 9327 257

Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Érdemes testre szabott utasbiztosítást kötni, mivel az utazási célpont, valamint a tervezett program is alapvetően befolyásolja, hogy mit fedezzen az optimális utasbiztosítás, így a díját is - hívja fel a figyelmet az Union Biztosító az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Online biztosításkötés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Online biztosításkötés

A biztosítócég közleménye szerint a speciális utasbiztosítások előnye, hogy azok választásával az ügyfelek az egyedi igényeik szerinti fedezetet veszik igénybe, ami az általános utasbiztosításokhoz képest akár 30-40 százalékkal is kedvezőbb díjat eredményezhet. Ilyen utazások lehetnek a horvátországi nyaralások vagy az oroszországi labdarúgó világbajnokság eseményeire történő utazás - közölték.

A biztosító kitér arra is, hogy van számos biztosítási elem, amelyen nem szabad spórolni. Ilyen az orvosi ellátások térítési limitje, amelynek minimális szintjeként a környező országokba utazók esetében 30 millió forintos, a világ távolabbi célpontjaiba 75 millió forintos, míg a kiemelten magas ellátási költségeket alkalmazó észak-amerikai országokba 100 millió forintos szintet ajánlanak.

Szabó Tamás, az Union utasbiztosítási üzletágának vezetője szerint az esetek többségében egy megfelelő utasbiztosítás személyenként napi 2-3 eurónak megfelelő összegből kijön, vagyis legfeljebb néhány százalékos részét képezi egy külföldi út költségeinek.

A külföldre utazók több mint 50 százaléka továbbra sem gondoskodik a megfelelő utasbiztosításról - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel. Az utasok egy része úgy véli, a bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítás, illetve a kiváltott Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) elegendő védelmet nyújt számukra.

A FBAMSZ közölte: az EEK-nak számos hiányossága van az utasbiztosítással szemben. Egyrészt csak az egészségügyi ellátásra terjed ki, tehát nem fedez olyan kapcsolódó kiadásokat, mint például a poggyászkár, műszaki cikkek biztosítása, illetve a szállítási költségek, az esetleges tolmácsdíj, és nem biztosít 24 órás telefonos asszisztenciát sem. Másrészt az igazolást csak állami szolgáltatóktól fogadják el, így ha az ellátást magánszolgáltató nyújtja, a bajba jutott utasnak "a zsebébe kell nyúlnia".

A bankkártyákhoz kapcsolódó utasbiztosítások esetén a szövetség azt ajánlja, hogy utazás előtt meg kell bizonyosodni az adott biztosítás feltételeiről, mivel ezek többségében mind a szolgáltatási kör, mind a kártérítési összegek felső határa igen korlátozott.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Főzés nélküli frissítő levesek – Ha beüt a forró szezon

A téli időszakban a melengető ételek, míg a nyári hőségben leginkább a hűsítő jellegű változatok fogyasztását részesítjük előnyben. Számos levestípussal még a főzéssel járó időt is megspórolhatjuk. Ilyenek a nyers zöldség- és gyümölcsfélékből, valamint fűszernövényekből készített hideg vagy hűtve tálalt levesek. Népszerűségüket alacsony kalóriatartalmuknak és gazdag tápanyagértéküknek köszönhetik, melyek fogyasztásában még a fogyókúrázók is örömüket lelhetik.

Húsz helyszínen több mint 50 program a 31. Gizella-napokon Veszprémben

Húsz helyszínen több mint 50 program várja az érdeklődőket a 31. Gizella-napok programsorozat keretében Veszprémben. A kulturális sokszínűség ünnepének nevezett rendezvénysorozatot május 6. és 12. között tartják.

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.