2023.08.30. 09:15:00 6349 218

Eltűntek világnapja: Ne adj okot világgá menni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Eltűnt Emberek Világnapja egy ENSZ által jóváhagyott és különösen fontos esemény, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen gyakran tűnnek el hirtelen és rejtélyes körülmények között emberek, akiknek hollétéről aztán sokáig semmi hír nem érkezik. Azonban vannak, akiknek a sorsa örökre ismeretlen marad.

Eltűnt személy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Eltűnt személy

Egyre többször olvasni olyan felhívásokat, amelyek eltűnt emberek után indított keresről szólnak. A legtöbb ilyen személy elindul otthonról, de nem ér oda a céljához.
Az Eltűnt Személyek Világnapja arra is rávilágít, hogy ne csak az eltűnt személyekre koncentráljunk, hanem arra is, hogy támogatnunk kell azokat a családokat, amelyek tagjai ezt a fájdalmas időszakot próbálják éppen túlélni. Minden, még a legapróbb segítség is, hozzájárulhat ahhoz, hogy a hozzátartozók információkhoz jussanak, valamint az eltűnt személyek épségben hazatérhessenek.

Hogyan járulhatunk hozzá az eltűnt emberek megtalálásához?

Az eltűnt személyek keresésére önkéntes kereső csoportok és keresőkutyás mentőalakulatok indulnak, amennyiben nincs kellő helyismeretünk vagy lehetőségünk csatlakozni a civil kezdeményezéshez, még mindig módunkban állhat a mentőalakulatok (egyesületek és alapítványok) támogatására.
Ezek az emberek sokszor hétköznapi munkájuk mellett vállalják, hogy elszántságuk és odaadásuk árán ismeretlen emberek segítségére siessenek - még a nehezen megközelíthető területeket is átkutatva, hogy a mások számára rejtett nyomokat követve felderíthessék az eltűntek tartózkodási helyét.

A keresőkutyák különösen nagy szerepet játszanak az eltűnt emberek megtalálásában. Az ő kiváló képességeik, élen a szaglással, segítenek az alaposabb kutatásban, viszont a kiképzésük hosszú évek áldozatos munkájával jár együtt.
Anyagi támogatásunkkal a keresőkutyák képzéséhez és ezen alakulatok működésének fennmaradásához járulhatunk hozzá.

Vigyázzunk szeretteinkre!

Tanítsuk meg a család legifjabb generációjának, hogy a problémák elől nem szabad elmenekülni, mert ezzel csak önmagukat sodorják veszélybe, és kérjenek segítséget ahelyett, hogy elszöknének. Az idősebbekre pedig irányítsunk elegendő figyelmet, így időben észrevehetjük a demenciára és egyéb olyan kedvezőtlen változásokra utaló jeleket, amik arra utalnak, hogy a hétköznapi életben már segítségre van szükségük.

Az Eltűnt Emberek Világnapja emlékeztet minket arra, hogy a társadalmi együttműködés és az empátia milyen fontosak ilyen helyzetben. Ezen a napon köszönetet mondhatunk azoknak a kutatóegységeknek és önkénteseknek, akik akár kedvezőtlen időjárási viszontagságok fennállásakor is, de kitartóan keresik azokat, akik eltűntek.
Ezek mellett ugyancsak lehetőséget teremt arra, hogy kifejezzük támogatásunkat és szolidaritásunkat azok felé is, akik még mindig várnak az eltűnt szeretteik visszatérésére.

Forrás: szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...