2023.07.20. 17:20:00 8079 264

Együk és igyuk a sajtot! 1 gyors és 2 furcsa recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Képzeljük el, hogy Gombóc Artúr nem a csokoládéért van úgy oda, hanem a sajtért: a kerekért, a téplalapért, a lágyért, a keményért, a hosszan érleltért és még az erős illatúért is. Juj, a sajtfondüt véletlenül se hagyjuk ki a sorból!

Sajt reszelve és darabolva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajt reszelve és darabolva

Ha már a múltkori teakóstolás során elővettük a sajtot, hagyjuk érvényesülni önállóan is. Együk és igyuk… igen, inni is lehet! De mielőtt pohárba töltjük a sajtot, izzítsuk be gyorsan a sütőt!

Sajtos puffancs

Hozzávalók:

450 gr liszt
1 cs. instant élesztő
1 ek. cukor
2,5 dl langyos víz
250 gr kockára vágott sajt (pl. cheddar vagy trappista)
2 ek. olaj
2 tk. só
egy kevés vaj

Elkészítés:

Egy tálban keverjünk össze a sajton kívül keverjünk össze minden hozzávalót a felsoroltak közül.
Kezdjük el dagasztani a tésztát, majd 5 perc dagasztás után rakjuk félre keleszteni. Egy óra múlva kezdjük el előmelegíteni a sütőt 180 fokra, és készítsünk elő egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
Tépkedjünk a megkelt tésztából diónyi darabokat, majd a felkockázott sajtdarabokat burkoljuk be velük. A sajttal töltött gombócokkal töltsük meg a sütőformát, majd a tetejüket kenjük meg olvasztott vajjal, hogy 15 perc sütési idő után aranybarnán vehessük ki a puffancsainkat a sütőből.

Most pedig jöjjön egy hideg és egy meleg sajtos ital!

Sajtos forró csokoládé

Melegítsünk fel tejet és olvasszuk fel benne a kedvenc sajtunkat, majd adjunk hozzá tej- vagy étcsokoládét és egy kevés édesítőszert is az ízlésünk szerint. Miután simára kevertük, töltsük ki egy bögrébe és díszítsük kisebb darabokra vágott sajtdarabkákkal.

Az előzővel ellentétben a sajtos tea egy hidegen fogyasztandó italkülönlegesség.

Sajtkrémes jeges tea

Főzzünk egy jó adag teát, majd hűtsük ki. Amíg a tea hűl, egy teáskanál krémsajtot keverjünk el ugyanannyi sűrített tejjel, majd lazítsuk fel egy kevés, habbá vert tejszínnel úgy, hogy még mindig sűrű krémet kapjunk. A végén egy kevés cukorral és egy csipet sóval ízesítjük.
A teát töltsük ki magas, jéggel “kibélelt” poharakba, majd kanalazzunk az ital tetejére az előbb elkészített sajtkrémből.

Forrás: receptneked.hu, www.ridikul.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...