2024.04.09. 17:57:30 7574 264

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.

Csirkemell gyümölccsel Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csirkemell gyümölccsel Fotó:123rf.hu

Az egytálételek előnyeiről

Az egytálételek elkészítése egy sor előnnyel bír, hiszen a lassú tűzön fövő vagy sülő több alapanyagból összeálló ételfélék finom, ízlelőbimbó kényeztető ízeket eredményeznek. Mindez főként annak köszönhető, hogy nem csupán egy összetevő ízvilága érvényesül, hanem több, egymáshoz kifogástalanul passzoló zamat egyvelege. További vonzerejük, hogy elkészítésükhöz nincs szükség bonyolult konyhaművészeti trükkökre, eszközökre vagy komplex előkészületekre. A levest és a főételt, a húst és a zöldségeket ugyancsak magába foglaló, harmonikus ízvilággal kecsegtető egytálételt gyakran sűríteni sem szükséges (lásd, ha példaként sűrítő hatású porcogós húsok is kerülnek bele).

Íme a recept

Az alábbi katalán csirkemell recept elkészítéséhez is mindössze néhány összetevőről és egyetlen tepsiről kell gondoskodnunk. Ezek pedig a következők: 1 kg csirkemell, 60 dkg burgonya, 60 dkg vegyes (lehetőleg friss) gyümölcs, 1-1,5 dl fehérbor, 5 dkg vaj, egy késhegynyi mennyiség fahéj és szegfűszeg, 1 dl citromlé, 2 ek olaj és egy tk só.

Első lépés gyanánt melegítsük elő a sütőt. Olajozzuk ki a tepsit és vágjuk a csirkemellet csíkokra, sózzuk meg azokat, majd helyezzük a tepsibe. Amikor már egymás mellett hevernek a csirkemell-csíkok, sütőbe helyezés előtt kenjük meg a tetejüket olajjal, és süssük pirosra az előmelegített sütőben. Amikor az egyik oldal már szép pirosra sült, fordítsuk meg a húscsíkokat, hogy a másik oldaluk se maradjon pír nélkül. Közben magunk se tétlenkedjünk, hanem tisztítsuk meg a gyümölcsöket, ezt követően pedig magozzuk és aprítsuk azokat.

Olvasszuk fel a vajat, majd szórjuk rá a fűszereket. További teendőnk, hogy a gyümölcsöket is rátesszük a felolvasztott, immár fűszeres vajra. Gyorsan futtassuk meg a gyümölcsöket a vajon, locsoljuk meg a citrom levével, végül pedig öntsük rá a fehérbort is. Amikor jól összeforraltuk, öntsük le a tepsis csirkét az elkészült gyümölcsraguval. Még egyetlen teendő áll előttünk, éspedig: a burgonya megtisztítása és főzése. Midőn a burgonyánkkal is meg vagyunk, készítsünk elő egy tálat, halmozzuk rá a burgonyát, és öntsük nyakon a gyümölcsragunkkal.És már el is készültünk a finom ebédünkkel vagy vacsoránkkal. Jó étvágyat kívánunk az elfogyasztásához!

(Megjegyzés: az itt lejegyzett recept eredetije A 100 legjobb egytálétel című könyvben olvasható el.)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...