2024.04.14. 15:36:48 5799 234

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Spárga Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spárga Fotó:123rf.hu

Sült spárga fokhagymával és sajttal

Ezekre lesz szükséged:

  • 500 g friss spárga

  • 2-3 evőkanál olívaolaj

  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  • Só ízlés szerint

  • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • 50 g reszelt sajt

  • Friss citromlé (opcionális)

Mosd meg alaposan a spárgát, majd vágd le a kemény végeit. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, sót és borsot. Tedd a spárgát a fűszeres olajba, és forgasd át, hogy mindenhol befedje az olajos keverék.

Helyezd a spárgát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd 10-15 percig, vagy amíg a spárga megpuhul és enyhén aranybarnára pirul.

Amikor kész, szórd rá a reszelt sajtot, és facsarj néhány csepp friss citromlevet a tetejére. Ez a recept könnyen variálható más fűszerekkel vagy hozzávalókkal is, például friss petrezselyemmel vagy pirított mogyoróval. Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...