2019.12.07. 18:41:30 9184 326

Egyszerű finomságok dióból! – Az ünnepi menün túl!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha tél, akkor kétségtelen, hogy itt a dió szezonja. Jól esnek a diós finomságok, de csak úgy magában elropogtatva is finom csemege. Az pedig, hogy az ünnepi fogások, desszertek egyik fő alapanyaga is ez a szuper csonthéjas, évről-évre természetes. Használjuk idén egy kicsit másként!

Dió és dióbél - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dió és dióbél

Legyen még az ünnepek előtt a hétvégi, vagy a hétközi gyors fogások egyik alapanyaga. Szóval, elő a diókészletekkel!

Avokádós finomság dióval

Az avokádón és a dión kívül már csak néhány hozzávalóra lesz szükséged, hogy isteni köretet, vagy könnyű főfogást készíts!

Hozzávalók:

  • 1 db avokádó

  • 1 evőkanál aprított dió

  • 1 teáskanál lime lé

  • 2 levél bazsalikom

  • só, bors a fűszerezéshez

Az avokádót mossuk meg, töröljük szárazra, felezzük meg, a magját szedjük ki. A kis mélyedésbe csöpögtessük bele a lime levét. A bazsalikomot aprítsuk fel, majd keverjük össze a dióval. Fűszerezzük a keveréket sóval, borssal majd tegyük bele a mag által hagyott mélyedésbe. Ha kicsit tartalmasabb finomságra vágysz, mehet a dió mellé sajt is! Előételnek, köretnek is szuper!

Forrás: www.chefkoch.de

Alma+dió+mozzarella= szuper finomság

Hozzávalók:

  • 2 szelet mozzarella

  • 2 db alma

  • 1 marék dió

  • só, bors a fűszerezéshez

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. Szeljük fel 4-5 gerezdre. A sajtból annyi darabot szeljünk fel, amennyi gerezd almánk van. Fűzzük az alma és sajtdarabkákat felváltva egy saslik pálcára. 20 percre, 180 fokra tegyük a sütőbe és süssük finomra! Ha elkészült, dióval elropogtatva nagyon finom!

Forrás: chefkoch.de

Neked is van valami a tarsolyodban? Küldd be és nyerj!

Küldd be a karácsonyi receptjáték keretein belül kedvenc receptedet 2019.12.08-ig a recept@proaktivdirekt.com e-mail címre, és nyerj akár 1.000.000 Ft nyereménynövelést. Hajts rá az akár 10.000.000 Ft-os fődíjra is! Részletek>>](https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/ha-karacsony-akkor-receptjatek-a-proaktivdirekten-nyerj-plusz-1-000-000-ft-ot )

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában