2023.09.10. 15:32:21 8185 295

Édes, fűszeres krémleves sárgadinnyéből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elkészítése igen egyszerű és gyors, fűszerezése pedig mindenkinek a saját ízlésére van bízva. A dinnyéhez remekül illik pl. az őrölt fahéj, a szegfűszeg, gyömbér, vagy éppen a csillagánizs is. A selymesen krémes leves pedig nagyon finom a roppanós dinnyekockákkal.

Sárgadinnye krémleves (Gizi receptjei) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sárgadinnye krémleves (Gizi receptjei)

Hozzávalók:

  • 1 db sárgadinnye (kb. 1,5 kg-os)

  • 2-3 ek kristálycukor

  • 2 cs vaníliás cukor

  • 1/2 cs vaníliás pudingpor (v. 1 tk étkezési keményítő)

  • 3 db szegfűszeg

  • 1 kk őrölt fahéj

  • 1 kk őrölt gyömbér

  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)

  • kb. 1 l víz

A sárgadinnyét vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat, pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.

Ezután a felkockázott dinnye kb. harmadát tegyük félre.

A maradék felkockázott dinnyét öntsük fel annyi vízzel hogy jól ellepje, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fűszereket, majd főzzük puhára.(ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)

Amikor a dinnye már kellően megpuhult, vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük, majd adjuk hozzá a félretett, felkockázott dinnyét, tegyük vissza a tűzre és melegítsük forráspontig.

A Hulalát (v. habtejszínt) keverjük simára a pudingporral, majd állandó keverés mellett, öntsük hozzá a forrásban lévő leveshez.

Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen. (érdemes betenni a hűtőbe, hogy jól lehűtve tudjuk majd tálalni)

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a krémlevest, ízlés szerint kanalazzunk rá felvert tejszínhabot, majd úgy kínáljuk. A leves nagyon krémes, és finom a kissé roppanós dinnyekockákkal.

Forrás: Gizi receptjei

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...