2015.01.29. 08:23:46 1533 20

Az IKEA nyitva tartást hosszabbít, így tartja meg dolgozóit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A svéd áruházlánc nem szeretne megválni az alkalmazottjaitól a vasárnapi zárva tartás miatt, ezért hosszabb nyitva tartással fogja várni vásárlóit, amint hatályba lép a rendelet. Jó hír ez az alkalmazottaknak és a vásárlóknak is. Hamarosan egyébként egy harmadik üzlettel bővül a magyarországi IKEA áruházak száma, ám a webshopra még várni kell.

Ikea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ikea

Meghosszabbítja nyitva tartását a svéd IKEA bútoráruházlánc a vasárnapi zárva tartási kötelezettség hatályba lépésével egy időben – mondta a Világgazdaságnak Varga­-Nagy Eszter, az IKEA Magyarország PR felelőse. A tárgyalások jelenleg is zajlanak, de abban már megegyeztek, hogy a vasárnapi szünnap miatti bevételkiesést, így az elbocsátásokat csak a nyitvatartási idő kitolásával tudják megelőzni.

Az IKEA budaörsi és budapesti áruházai jelenleg minden nap 9-től 21 óráig vannak nyitva. Március 25. után a törvény értelmében vasárnap nem nyithatnak ki. A PR felelős nem közölt pontos időpontot, de a törvény szerint az üzletek reggel hattól este tízig lehetnek nyitva. A házhoz szállítást az IKEA jogértelmezése szerint nem érinti a vasárnapi zárva tartás (a Nemzetgazdasági Minisztériumnak erről más a véleménye), és a szállítást végző cég nem is az IKEA-­hoz tartozik.

A harmadik, Soroksáron tervezett IKEA előkészítésével kapcsolatban Varga-Nagy azt mondta: az építési területet megvették, de további hatástanulmányokra és egyéb engedélyekre is szükség van ahhoz, hogy a beruházás elkezdődjön. Az áruház építésének megkezdése és a nyitás időpontja még bizonytalan, nincs kitűzött dátum. Az IKEA a webáruházak magyarországi indulását is tervezi, amire a magyar vásárlóknak még várni kell pár évet.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Élő bolygó jelentés: Drasztikus mértékben csökkentek az állatfajok populációi

A Földön élő gerinces fajok populációi 58 százalékkal szorultak vissza, míg az édesvizekben megfigyelt populációk 81 százalékos csökkenést mutatnak az 1970-es adatokhoz képest - derült ki a Természetvédelmi Világalap (WWF) világszerte csütörtökön megjelent Élő bolygó jelentéséből (Living Planet Report).

A Nébih kiemelten ellenőrzi a lengyel tojásszállítmányokat

Szalmonellával fertőzött lengyel tojásszállítmányokról érkezett riasztás az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül. A magas élelmiszerbiztonsági kockázat miatt Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára elrendelte a lengyel tojásszállítmányok kiemelt ellenőrzését - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

A kis étkezőknek is megvan a varázsa – Ötletek, hogyan legyen stílusosabb!

Enni együtt jó. Egy hangulatos kis sarokban pedig még jobb lehet az élmény, tehát akkor se add fel az étkező iránti vágyad, ha tényleg csak kis helyet tudtok szentelni neki. Körültekintő elrendezéssel, bútorválasztással és minimális dekorációval pedig egészen varázslatos kis helyet teremthetsz. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amivel a maximumot hozhatod ki és stílusos lesz a pici étkező is!

Ajánlataink