2017.10.15. 10:25:00 17145 331

(Anyám), borogass! – Borogatások házilag köhögésre I.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretjük az őszt annak minden csodájával együtt, és alig várjuk a telet, nyugalmat, bekuckózást, ünnepeket! De a hideg idővel járó náthával, köhögéssel valahogy még mindig nem sikerült megbarátkoznunk. Pedig mindent bevetünk, hogy megelőzzük, de legalább hamar leküzdjük őket!

Borogatás torokfájásra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borogatás torokfájásra

Jönnek a szirupok, tabletták, gyógyteák, egyéb házi módszerek. Ám ha egyik sem vált be a makacs köhögés ellen, esetleg más módszert választanál, érdemes a borogatást kipróbálni. Nem csak a fájdalmat csillapítják, hanem segítenek felszakítani a letapadt váladékot. Létezik hideg, és meleg változatuk is, mi most első körben három meleg borogatást ajánlunk.

Burgonyát a köhögésre?

Igen, de ezúttal nem belsőleg, hanem külsőleg kell alkalmaznunk. Száraz köhögés esetén a leghatásosabb, továbbá a köhögésben megfáradt mellkas fájdalmát is csillapítja.

Hozzávalók:

  • 5-6 db burgonya

  • 1 kisebb méretű kendő, a burgonya alá

  • 1 nagyobb méretű kendő, a pakolást beborítani

A burgonyákat főzd meg, nem baj, ha túl puhára fő. Öntsd le róla a vizet, és törd össze a krumplit, legyen kásás a burgonyád. Terítsd ki a kisebbik kendőt, és oszlasd szét rajt az összetört, főtt zöldséget. Hajtogasd össze úgy a kendőt, hogy nehogy kifolyjon belőle a „kása”. Mielőtt a nyakadra tennéd, ellenőrizd le, hogy kihűlt-e már annyira a burgonya, hogy nem égeti meg a bőrödet. Ha már jó, tekerd a nyakadra a kendőt, majd mehet rá a nagyobb kendő. Hagyd rajt addig, amíg az egész ki nem hűl.

A csodálatos levendula

A levendulaolaj köhögéscsillapító, baktériumölő hatását mindenképpen érdemes kipróbálni makacs köhögés esetén! Nem csak gyógyít, de kellemes illatával nyugtat is. És ha már betegek vagyunk, legalább terjengjen ez az édes illat a lakásban!

Hozzávalók:

  • levendulaolaj, valamint napraforgó vagy olívaolaj

  • kisebb méretű pamut kendő, vagy textilpelenka

  • sál, vagy egy nagyobb méretű pamutkendő

1 evőkanál napraforgó- vagy olívaolajhoz keverj 2-3 csepp levendulaolajat, majd a keveréket oszlasd el a kisebbik kendőn vagy pelenkán. Tedd be a mikróba annyi időre, hogy éppen felmelegedjen. Vigyázz, hogy ne legyen forró, mert égési sérüléseket okozhat! Tedd a kendőt a mellkasodra, és takard be a nagyobb méretű kendővel, vagy tekerd körbe magad a sállal. Az olajos kendő hőmérsékletétől függően nagyjából 2 órát maradhat rajtad a borogatás.

Olaj, de nem a tűzre

Olívaolaj nem csak a salátádra kerülhet, hanem köhögés ellen is használhatod.

Hozzávalók:

  • 2 dl olívaolaj

  • 2 pamutkendő

  • pamutpulóver vagy fürdőköpeny vagy kötött pulcsi, kardigán

Az olívaolajat melegítsd meg egy edényben. Semmiképpen ne forrósítsd fel! Ha megvagy ezzel, oszlasd el az olajat a mellkasodon és a hátad felső, középső részén. Takard le a pamutkendővel, bújj bele a fürdőköpenyedbe, vagy egy pulcsiba, kardigánba, és kuckózz be a takaró alá. Ha az olaj kihűlt rajtad, ismételd meg a folyamatot, ha szükséges.

A fenti tanácsok nem helyettesítik az orvossal, szakemberrel való konzultációt!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...