2023.06.16. 08:23:38 5977 236

Amikor nem az élet, hanem a kávé keserű! – Mit tehetünk ellene?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokunknak nem, vagy csak igen nehezen indul el a nap kávé nélkül. Már az illata is ébresztő hatással bír, és az íze… hmmmm! Feketén, kicsi cukorral, édesítővel, tejjel, növényi tejjel, tejszínnel, ünnepnapokon tejszínhabbal, vagy így nyáron egy gombóc vaníliafagyival – és már csaphatunk is az aznapi lecsóba. De mi van, ha keserű marad a kávé?

Kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávé

Egyáltalán miért lesz keserű ez az igencsak népszerű fekete ital? Nézzük meg az okokat, és egy lehetséges megoldást!

Amiért a kávéd keserű lehet

  • Kezdjük az elejéről! A kávébab lehet egészen sötét, ám találkozhatunk világosabb szemekkel is. Minél sötétebb egy-egy kis bogyó, annál valószínűbb, hogy keserű kávé készül majd belőle.

  • Ha a pörköléssel van a gond. Meglehet, míg kívülről kellemesen barnának tűnik a pörkölt kávé, addig belülről már inkább égett. Ez a „túlpörkölés” is okozhat keserű ízt.

  • Nem mindegy a hőmérséklet! A víz, amiben a kávé lefő, nem mindegy, milyen hőmérsékletű. Az ideális érték 85-95 °C közötti. Ha ez alatt van, akkor savanykás lesz, ha ez fölött, akkor pedig keserű ízvilággal bír majd a kávénk!

Kávé tejjel, cukorral és sóval!

Hogy mi? Hát hogy kerül a só a kávéba? És miért is jó nekünk? A válasz ezek után elég egyértelmű: kihozza a kávé aromáját és elveszi a keserű ízét! Itt most tényleg csak egy csipet sóra kell gondolni, amit az ujjaid végével éppenhogy fel tudsz csippenteni.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...