2023.08.07. 17:30:11 7121 236

Amikor a hasznos nem igazán kellemes – 4+1 „rossz” dolog, ami erősíti a kapcsolatot
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tényleg akkor boldog egy párkapcsolat, egy házasság, ha minden percben minden tökéletes? Ha soha nincs vita, esetleg hangos szó, ne adj’ Isten, néhány napig tartó duzzogás? Ha mindig mindenben egyetértenek a felek? Tényleg az a jó, ha ilyen rózsaszín minden?

Szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelem

Egy ideig biztos, illetve az elején nem is igen kerül sor konfliktusra, mindkét fél a másik kedvében akar járni, ám egy idő után jönnek olyan negatív, vagy annak látszódó események, dolgok, amikből első ránézésre akár arra is következtethetünk, hogy gyengül a kapcsolat. Pedig éppen ellenkezőleg! Ezek a kis apróságok akár a kapcsolat javára is fordíthatók!

Külön program

Vannak, akik szerint egy kapcsolatban szentségtörés, ha egy pár nem együtt jár szórakozni. Mert illik sülve-főve együtt lenni, közös hobbinak hódolni, minden percet együtt tölteni. Ki szerint illik? És kinek jó ez? Akik így boldogok, azoknak nyilván. De egy idő után mindkét félből előjön a vágy a külön töltött időre, a saját programra, saját társaságra. Ha a pár egyik tagja sem úgy éli meg, hogy cserbenhagyta a másik, akkor ebből a külön töltött időből mindketten profitálhatnak.

Kevesebb az összebújás?

Ez nem feltétlenül annak a jelen, hogy valami gond lenne a kapcsolattal! Lehet, hogy egy új élethelyzetbe kerültetek, kicsit több rajtatok a stressz, fáradtabbak vagytok, és inkább a pihenésre koncentráltok. Vannak e szexuális életben is hullámvölgyek. Jó hír, hogy hegyből is akad bőven!:-)

Különböző szükségletek, igények

Nincs azzal semmi gond, ha az egyik fél igyekszik megvalósítani önmagát – egészen addig, amíg ez nem a másik elnyomásával, megbántásával jár. Az is természetes, hogy néha másra van szükségünk: egyiknek egy kis magányra, a másiknak pedig pont egy kis összebújásra. Amíg ez az állapot nem áll fenn tartósan, és nem vezet túl sűrűn konfliktushoz, addig nincs is vele gond.

Bármennyire vagytok egyek…

… azért vannak határok, amit nem szabad átlépni a másik felet illetően. Jó ezt még a kapcsolat elején kijelölni, és törekedni annak tiszteletben tartására.

Mindig egyet kell érteni?

Hiába egy pár, azért külön-külön személyiség. Egy-egy helyzetet nem kell azonos módon lereagálniuk, és nem is kell mindenben egyetérteniük. Sőt, még a vita – természetesen normális hangnemben lefolytatva – is belefér. Nem kell mindig háttérbe szorítanunk a saját szükségletünket, illetve, néha engednünk kell a másiknak – még ha ez konfliktushoz is vezet. Persze, kibékülni sem rossz dolog…

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...