2014.11.26. 12:30:00 79876 98

A legjobb házi szerek mitesszerek ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki gondolta, hogy a tinédzserkor után még egyszer meg kell küzdened a mitesszerekkel? A drága kozmetikumok sokszor hatástalannak bizonyulnak ezzel a problémával szemben, sőt nem ritka, hogy csak tetőzik a bajt: ahelyett hogy segítenének a megelőzésben, még jobban eltömítik a pórusokat. Hál' Isten nincs is rájuk feltétlenül szükséged, hiszen minden, ami kell, már a rendelkezésedre áll a konyhában.

Bőrápolás, mitesszerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bőrápolás, mitesszerek

Mi okozza a mitesszerek kialakulását?

A tinédzserkori hormonális változásokon kívül, a környezet és az étkezés is felelős lehet a fekete vagy fehér pontocskák kialakulásában. Ahogy a pórusokban felgyűlik a faggyú anyag és levegővel érintkezik, az oxidáció következtében elszíneződik és sárgás vagy fekete lesz. A legtöbb embernek az orr környékén, az állon, esetleg fülnél jelentkezhetnek mitesszerek. A legjobb megelőzéséi módszer, ha mindennap meleg és hideg vízzel is megmosod az arcod. A meleg víz segít eltávolítani a felesleges olajakat anélkül, hogy vegyszerekkel érintkezne a bőröd, a hideg víz pedig összehúzza a pórusokat.

Ennek ellenére is megjelenhetnek a mitesszerek, hiszen nem tudod teljes mértékben kivédeni a környezeti ártalmakat. Fontos azonban, hogy ne kapard és ne nyomkodd, mert a) így csak visszatérnek, b) begyulladhat a bőr és akár egy még kellemetlenebb pattanás is kialakulhat belőle.

Ha szükségét érzed annak, hogy mielőtt a házi szerek használatához kezdesz, szakszerűen eltávolítsák a mitesszereidet, akkor fordulj kozmetikushoz, utána pedig figyelj a megelőzésre!

Természetesen rengeteg módszert és házi praktikát olvasni az interneten, mi azokat gyűjtöttük össze, amelyeket magunk is kipróbáltunk vagy kipróbálnánk a jövőben és nem tartogatnak rejtett veszélyeket. Nemcsak mitesszerek ellen lehetnek hatásosak a cikkben olvasható házi praktikák, hanem az üde arcbőr természetes tisztításához és a szép bőr megőrzéséhez is.

1. Szerecsendió + tej

A tejben található tejsav segít a bőr tisztításában és hidratálásában anélkül, hogy eltömítené a pórusokat, és sokkal gyengédebb, mint a kozmetikai szerek, amiket a boltokban kaphatsz. A szerecsendió pedig segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. Remek illata és állaga van az így elkészített bőrradírnak.

2. Szódabikarbóna + víz

Egyszerűen csak keverd össze a jó öreg szódabikarbónát egy kis vízzel, hogy sűrű pasztát kapjál. A szódabikarbónának antibakteriális hatása van, így segít fertőtleníteni a bőrt, tisztítja a pórusokat és rendszeres használatával a faggyú oxidációja elkerülhető. Kend be vele a bőrt és hagyd fent 10-15 percig, majd langyos vízzel mosd le!

3. Méz

Próbáld ki, hogyan távolítja el a mitesszert a méz. Csak kenj egy kicsit az ujjbegyeddel a mitesszerre, várj egy-két percet és egyszerűen húzd le a bőrről. A mézzel együtt a mitesszer is távozni fog.

A mézet egyébként az egész arcra alkalmazhatod, mint egy maszkot. 10 perc után langyos vízzel mosd le! Fertőtlenítő hatásának köszönhetően segít megszabadulni a kisebb bőrgyulladásoktól, a mitesszerektől és hidratál is, de nem lesz túl zsíros tőle a bőröd. Sőt, zsíros bőrre is kifejezetten ajánlott!

4. Fahéj + citrom

Egy teáskanál fahéj és egy teáskanál friss citromlé éppen elég lesz egy kezeléshez. Bőrradírként alkalmazhatod. Vigyázz, a fahéj izgathatja a bőrt, így mielőtt az egész arcbőrön alkalmaznád, próbáld ki egy kisebb felületen!

A citrom egyébként a megelőzésben is segíthet, jót tehet a citromos vizes lemosás pórusoknak és az arcbőrnek egyáltalán. Hetente alkalmazd! Ha nem olyan érzékeny a bőröd, akkor a tiszta citromlét is kipróbálhatod.

A titok itt is a rendszerességben rejlik

Bármelyik kezelést választod legalább 10 napon keresztül ismételd, majd megelőzésként hetente. Ha érzékeny a bőröd, akkor a bőrradírokat csak havi rendszerességgel vedd igénybe, az első kezeléseket pedig csak pár alkalommal ismételd (elég lehet akár két naponta is).

Forrás: top10homeremedies.com, Perfect Beauty You Tube channel

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...