2016.11.02. 17:30:20 12059 336

A kutyasétáltatás jót tesz az egészségnek és növeli a környékbeliek biztonságérzetét
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kutyasétáltatás nem csupán jótékony hatással van a gazdik egészségre, hanem a környéken élők biztonságérzetét is növeli - derült ki egy nemzetközi tanulmányból, amely elsőként vizsgálta a házi kedvencek sétáltatása, a testmozgás és a helyi közösség biztonságérzete közötti kapcsolatot.

Kutyasétáltatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutyasétáltatás

A Pet Connections című tanulmány több mint ezer kutyatulajdonos bevonásával készült és négy városra, az ausztráliai Perthre, valamint az egyesült államokbeli San Diegóra, Nashville-re és Portlandre terjedt ki - írta a Medicalxpress című egészségügyi portál.

A Nyugat-Ausztráliai Egyetem (UWA) és a leicestershire-i WALTHAM Kisállat-élelmezési Központ felmérése szerint a kutyájukat rendszeresen sétáltató emberek csaknem 60 százaléka mondta, hogy biztonságosabban érzi magát, amikor a kutyájával sétál, és közülük is a nők érzik magukat nagyobb biztonságban.

Az eredmények szerint a kutyájukat sétáltató emberek hetente több napon végeztek legalább 30 percnyi fizikai aktivitást, mint nem sétáltató társaik, ami azt jelenti, hogy könnyebben tudják teljesíteni a jó egészség megőrzéséhez ajánlott heti 150 percnyi testmozgást.

A BMC Public Health című folyóiratban közölt tanulmányt vezető Hayley Christian, az UWA népesség-egészségügyi karának munkatársa szerint az eredmények a kutyasétáltatás fizikai és szociális előnyeire világítanak rá.

A szakember szerint a vizsgált négy városban a gazdik hetente 5-6 alkalommal, összesen több mint 90 percig sétáltatták a kutyájukat, és mivel háromszor nagyobb valószínűséggel sétáltatják kedvencüket a lakóhelyük közvetlen környezetében, ezért valószínűleg jobban megismerik a környéket és a szomszédjaikat.

Christian szerint nem véletlen, hogy a kutyatartók szoktak "az utcák szemeivé és füleivé" válni. "Ez a természetes megfigyelés lehetőséget ad az embereknek az interakcióra, a környék szemmel tartására, a szokatlan eseményekre való felfigyelésre, ami elrettentheti a bűnözőket és biztonságosabb légkört teremthet" - fejtette ki a szakember.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...