2022.12.21. 09:15:00 5938 213

A karácsonyi születésnél gyakoribb a karácsonyi fogantatás - Ez az oka!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyes felvetések szerint Jézus Krisztus valójában nyáron születhetett, erre utal a hullócsillag is, csak vallási okokból, a pogány napforduló időpontja miatt került át a születési dátum december végére. Ha megnézzük, hogy melyik hónapban születik a legtöbb gyermek, akkor statisztikai szempontból nézve is nagyobb az esélye egy baba nyár végi érkezésének.

Romantika a karácsonyfa alatt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Romantika a karácsonyfa alatt

A hosszú éveket átölelő statisztikai adatok szerint jóval több gyermek születik júliusban, augusztusban és szeptemberben, mint az év többi hónapjában általában véve. Igen ám, de számoljunk csak vissza 9-9 hónapot! Jól látod, a karácsony dobogós helyen áll a leggyakoribb fogantatási időszakok listáján.

A karácsonyi fogantatást elősegítő tényezők

Ez részben azért alakul így, mert a fogamzóképes párok nagyobb valószínűséggel bújnak össze az ünnepek alatt az együtt töltött minőségi időnek és a romantikus hangulatú fények miatt, mint az év bármely más időszakában. Természetesen a védekezés nélküli szexuális együttlétek száma ugyancsak emelkedik a megemelkedett hangulat okozta italozások miatt.

A karácsonykor és a tél további időszakában fogant babák számát a hideg időjárás miatti otthonlét és a világjárvány részleges vagy teljes kijárási tilalma is ráerősített a korábbi években.

Termékenység a téli hónapokban

A téli szezon hűvösebb időjárása mindkét nem számára biológiai pozitívumokkal jár a gyermekvállalás szempontjából. Kutatások szerint a férfiak a téli hónapokban, különösképpen novemberben és decemberben termelnek több és jobb minőségű hímivarsejtet, például a nyári hónapokban mért adatokhoz képest. Állítólag a napfény hosszának rövidülése a női petesejtekre is kedvező hatást gyakorol.

A fogantatást elősegítő praktikák között elterjedt, hogy a párok nagyobb eséllyel esnek teherbe a reggeli szex során, így aki babát szeretne karácsonykor mindenképpen használja ki a hosszúra nyújtható, lustálkodós reggeleket ;-)

A fogamzást természetesen nem csupán az időzítés, de a szülők életkora, életmódja és nem utolsó sorban az általános egészségi állapotuk (a testsúlyukkal egyetemben) is befolyásolja, így aki karácsonyra vagy más jeles alkalomra szeretné időzíteni a gyermekáldást, komoly előkészületekre és életmódváltásra számítson!

Amennyiben érdekel, hogy milyen gyakran születnek babák a te születésed napján (és hogyan alakul a nemek aránya), kattints a forrásként elsőnek jelölt weboldal nevére!

Forrás: www.visual.cso.ie, www.babafalva.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...