2016.10.08. 15:40:34 12738 280

A hosszú párkapcsolat 5 mumusa
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szerelem hajnalán még örömittasan úszunk az egymás látványától, illatától, jelenlététől, szerelmétől, simogatásától, érintésétől, csókjától érzett mámor rózsaszín egén. Aztán telnek a hónapok, a szerelem még megvan, de már nem ugyanaz. Valami megváltozott…

Boldogtalanul - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogtalanul

Persze, a rózsaszín köd elmúlt, már olyannak látjuk a másikat, amilyen valójában. És már azért szeretjük, amilyen, nem azért, amit bele- vagy hozzáképzelünk. Összecsiszolódtunk, megszoktuk és elfogadtuk a másik rigolyáit. Külső szemmel szinte megkezdhetetlen kapcsolatok ezek, ám lehet, belülről már közel sem olyan rózsás a helyzet.

Ami megingathat egy hosszú kapcsolatot

A féltékenység

Végülis mi más lehetne? Ám nem mindegy, hogy okkal vagy ok nélkül féltékenykedünk. Ha rossz tapasztalat, a másik egyszeri (rosszabb esetben többszöri) félrekacsintása miatt lesz úrrá rajtunk a zöld szemű szörny, akkor érdemes megbeszélni, miért is történt a megcsalás. Mi vitte rá a másikat, hogy ezt tegye velünk? Ha csak pillanatnyi „elmezavar” volt, közösen kell megtalálni az okot és a megoldást is. Ha nem csak egyetlen eltévedés, akkor bizony nagyobb a baj. Valószínűleg már nem érdemes a közös jövőt tervezni… Ha az egyikőtök kevés önbizalmából fakad az állandó féltékenykedés, jó, ha szintén közösen keresitek a megoldást. Ám a kevéske önbecsülésen az ember csak saját maga segíthet új kihívásokkal, pozitív életszemlélettel.

Drága Mama…

Az lehet, hogy partnerünk személyében megtaláltuk az igazit, de a családjával, leginkább a szüleivel nem biztos, hogy ki vagyunk békülve. Mert mindenbe beleszólnak, mert ők aztán jobban tudják, és különben is, miért nem talált az ő kicsik fiúk/lányuk Nálad jobbat? Ez aztán rengeteg konfliktushoz vezet. Persze, a legideálisabb az lenne, ha a szerető szülők belátnák, hogy már nem kellene a gyerekük életébe beleszólni. De persze, ez általában nem így van… A lényeg, hogy igyekezzünk egyenesek lenni „anyós- és apóspajtárssal”, ne a legjobb barátnőnknek, a párunknak panaszkodjunk róluk. Határozottan, ám kedvesen mondjuk el a véleményünket, érveinket. Előbb vagy utóbb beérik a fáradozásunk. Ha másért nem, partnerünk miatt is érdemes a békésebb utat választani: számára szörnyű lehet mindig két tűz között állni.

Ha mások az elképzeléseink

Ha két ember közös jövőt tervez, természetes, hogy hasonlóak a céljaik. Apróbb különbségek persze adódhatnak, ám ezeket igyekeznünk kell „lefaragni”. Sőt, az is lehet, a cél ugyanaz, csak a sorrend különbözik. Meglehet, az egyik fél már gyereket szeretne, a másik még utazgatna kicsit, vagy családi házat szeretne először. Ezt sem árt megbeszélni és közös nevezőre jutni. Ám ha nem sikerül sem a célokban, sem a sorrendben megegyezni, lehet, érdemes elgondolkozni a „Vége” főcímen…

Az a fránya meló!

Ha valamelyikőtöknek éppen nincs, az mind lelki, mind anyagi okokból szörnyű lehet. Hiszen az otthon lévő fél elkezdheti magát haszontalannak érezni, a munkakeresés során őt érő kudarcok leépítik önbizalmát, az ebből fakadó bizonytalanságot, feszültséget pedig a másikon vezetheti le. Ha pedig a munkanélküliség még a családi kasszára is kihat… Ha pedig ennek pont az ellenkezője a probléma, mindkettőtöknek van munkája, ám az egyik, vagy másik munkahelyén problémák, feszültség, stressz a jellemző, az néha, rosszabb esetben sokszor az otthoni hangulatra is rányomja a bélyegét. Ilyenkor lehet, egy esetleges munkahelyváltás lesz a megoldás. De ha ki-, illetve meg tudjátok beszélni a problémákat, az már fél siker.

Mindennapi apróságok…

A felhajtva felejtett WC-deszka, és már megint nem érünk oda időben, és ha egyszer kérted, akkor miért nem hozott azt a boltból, amit mondtál neki. És már megint ez az ebéd? Mindennapi apró bosszúságok, bosszankodások, a másik folyamatos „zrikálása”, melyek lassan megölik a kapcsolatot. A megoldás: kompromisszum, kommunikáció.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

Farmer farmer hátán – Mit érdemes idén tavasszal magunkra ölteni, már ami a farmert illeti?

A farmer alapdarab a ruhatárunkban. Szerintem nincs is olyan, akinek ne lapulna a szekrényében minimum egy példány ebből a darabból. Habár a farmer az örök divat jelképe is lehetne, azért bizonyos értelemben neki is alkalmazkodnia kell a folyton változó trendekhez.