2014.07.03. 08:53:03 8790 43

A hosszú élet és a nyugodt nyaralás titka - a pálinka?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem egy idős ember tartja úgy, hogy neki köszönheti hosszú, remélhetőleg boldog életét, továbbá az egészségben gazdag éveket. Tény, hogy a pálinka nem csak finom, nemzeti italunk, hanem gyógyszerként is jól „működik”. Ennek oka, hogy kis mértékben több pozitív hatása is lehet a szervezetünkre. De amit a nagy öregek nem biztos, hogy tudnak, hogy nem árt a külföldi nyaralásra is magunkkal vinni belőle.

Egy pálinka reggel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy pálinka reggel

De miért is?

Természetesen, hangulatfokozónak sem utolsó ez az ízletes magyar nedű, sőt! És így könnyedén össze tudod hasonlítani ízét, illatát, hatását az adott hely nemzeti italával. Ám, ami igazán nélkülözhetetlenné teszi egy-egy távoli, egzotikus országban töltött nyaralás alatt, az mindenképpen a fertőtlenítő hatása.

Azt sem tudod, mit eszel

Egy távol-keleti, észak-afrikai, trópusi országban zajló „holiday” alatt ez bizony így igaz. De mégis ki tudna ellenállni egy-egy ínycsiklandozó, már illatával is magával ragadó ételkülönlegességnek? Ha az első pár napban megússzuk gyomorfájás, ne adj isten, krónikus hasmars nélkül, az csak még bátrabbá tesz bennünket, merészebben válogatunk az étlapról, vagy akár az utcai árusok kínálatából is.

Csak óvatosan

Persze, a mi, európai íz- és fűszervilághoz szokott gyomrunk ezt nem sokáig fogja tolerálni. Továbbá a miénktől jócskán (negatív irányba) eltérő higiéniás körülmények sem javítanak a dolgon. Ha nem vigyázunk, előbb vagy utóbb, de gyomorrontás, hasmenés, de akár néhány kórházban töltött, infúzióra kötött éjszaka is lehet a vége.

És hogy jön ide a pálinka?

A fent már említett fertőtlenítő hatásnak köszönhetően érdemes minden „egzotikus” étkezés előtt és után egy-egy korty pálinkát meginni, hogy ezzel felvértezzük magunkat minden új íz, fűszer vagy baktérium ellen.

Természetesen, azért érdemes felkészülni, hogy nem ússzuk meg néhány, a toalett irányába vett sprint nélkül, és jó, ha körültekintően, szemünket, orrunkat használva válogatunk a finomságok közül, de hungarikumunk sokat javíthat helyzetünkön. Csempésszük nyugodtan a bőröndbe!

Forrás: divany.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...