2014.05.27. 21:13:36 17833 283

A féltve őrzött túrótorta recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezzel a címmel kaptam meg édesanyámtól a következő túrótorta receptet, amit mindenkinek nagy szeretettel ajánlok. Próbáljátok ki: mert egyszerű elkészíteni, hihetetlenül finom, hűvös desszert a nyári napokra, valamint mindig az idénynek megfelelő gyümölccsel készülhet. Most például eperrel, később cseresznyével és ribizlivel, majd málnával, végül szederrel, egész nyáron pedig őszibarackkal vagy nektarinnal, de természetesen vegyesen is készülhet.

Nekem az első próbálkozás így sikerült! Isteni lett! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nekem az első próbálkozás így sikerült! Isteni lett!

Nem tudom, hogy tulajdonképpen mennyire titkos ez a recept, lehet, hogy valaki már ismeri. Annak csak egy kis emlékeztető, hogy éppen ideje lesz újra elkészíteni! Mi így csináljuk a tészta nélküli túrótortát:

Hozzávalók:

1/2 kg túró

20 dkg porcukor

2 dkg vaníliás cukor

15 dkg margarin

1 citrom reszelt héja

5 dkg zselatin

2 dl tej

2 dl víz

2 dl szörp

gyümölcsök ízlés és szezon szerint

Málnával, gyönyörű, nagy szemű, roppanós cseresznyével és természetesen málnaszörppel készült tavaly.Málnával, gyönyörű, nagy szemű, roppanós cseresznyével és természetesen málnaszörppel készült tavaly.

Elkészítés

A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a margarint (kicsit megolvasztva) és a citromhéjat jól összekeverjük, ha van gép, azzal. 2,5 dkg zselatint 2 dl tejjel felforralunk, és összekeverjük a masszával. Ebbe a krémbe gyümölcsöt is rakhatunk, azt kézzel keverjük bele a végén, hogy ne törjön össze. Az egészet egy szétcsatolható tortaformába tesszük, majd lehűtjük.

A tetejét gyümölccsel díszítjük. 2,5 dl zselatint felforralunk 2 dl vízben, 2 dl szörppel ízesítjük, majd a torta tetejére öntjük. A kész tortát a hűtőbe tesszük kb. fél napra.

Tipp: A zselatin ráöntése előtt a túrós masszát hűtsük le, hogy egy kicsit megdermedjen. Ha a folyós masszára öntjük rá a meleg zselatint, akkor összefolyik az egész és egy kicsit márványos lesz. Az ízén nem ront a dolognak, de nem lesz túl szép látvány. :) Érdemes tehát a túrós krémünket a hűtőben pihentetni egy félórát, mielőtt a zselatint elkészítjük.

Még egy hasznos tanács: azokat a gyümölcsöket, amelyek több levet engedhetnek, érdemes lecsepegtetni. Válasszunk a gyümölcsök színével harmonizáló szörpöt!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...