2023.06.18. 15:37:49 5722 238

A fehérjehiány szerteágazó tünetei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miért pótolhatatlan a fehérje a szervezetünknek? A fehérje egyike azon kulcsfontosságú tápanyagoknak, amely segíti az izomtömeg építését, óvja az izomrostokat a károsodástól. Felelős a test hidratációjának megfelelő működésért és nem utolsó sorban az immunrendszerünket is erősíti. Már az is problémát okozhat, ha csak egy kicsit kevesebbet eszünk belőle a kelleténél. Mutatjuk melyek a fehérjehiány főbb tünetei.

Fehérjedús élelmiszerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehérjedús élelmiszerek

Bőr, köröm és hajproblémák

A fehérjehiány a bőrünkre oly’ módon van hatással, hogy az kipirosodhat, foltossá válhat, az arcunk felpüffedhet. Ödémás, duzzadt szemek és kezek jelei mutatkozhatnak. Továbbá csökkentheti a vérben megtalálható plazmaprotein mennyiséget, ami májproblémákat is előidézhet. Kifejezett jele lehet még a haj töredezése és hullása, a berepedezett - vagy töredező körmök. Sőt olykor a fejbőr kifehéredése is jelezheti a hiányt.

Immunrendszer gyengülése

A fehérjehiány sajnos negatívan befolyásolja az immunrendszerünk védekezését. A legyengült szervezet ilyenkor sokkal hajlamosabb a különböző fertőzésekre és betegségekre. Például, akik szigorú diétában vesznek rész, azoknak kifejezetten ügyelniük kell a megfelelő fehérjeforrás bevitelre, hiszen ők hatványozottan ki lehetnek téve a fehérjehiány kialakulásának. A fehérjékben aminosavak találhatók, amelyek az izomnövekedésén túl felelősek még az oxigén vérkeringésbe jutásáért is. Ha nincs elegendő aminosav a szervezetünkbe, akkor fáradékonyabbak és kimerültek lehetünk.

Izomtömeg veszteség

Mint ahogyan azt említettük, a fehérjék nagyon fontosak az izomrostok keletkezésénél és megújulásánál. Testépítők körében kifejezetten fontos a megfelelő fehérjebevitel, hiszen ez segíti hozzá az izmokat a növekedéshez. Az izmokban vannak a test legnagyobb fehérje tartalékai. Amennyiben izomveszteséget tapasztalunk, elképzelhető, hogy fehérjehiányban szenvedünk. Továbbá fontos megemlíteni, hogy fehérjehiány esetén a sebek nehezebben gyógyulnak, valamint könnyebben törhetnek a csontok.

Forrás: hazipatika.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...