2016.02.05. 18:33:12 14227 352

8 étel, amit szeretkezés előtt inkább ne egyél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egyik puffaszt, a másik lehúz és lustává tesz, a harmadik meg khm... fel sem tudsz állni a WC-ről miatta. Nos, ilyen, vagy olyan indokkal, de ezeket az ételeket jobb elkerülni a lepedőcsata előtt.

Vacsora - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vacsora

Jön a Valentin-nap, így ha más estéken nem is, de talán ezen a napon jó tudatosan odafigyelni az étrendünkre. :)

1. Fehér kenyér és bagel

Attól függetlenül, hogy gluténallergiás vagy vagy sem, a búzát a legtöbb ember nehezen emészti, ezt jó tudni. Ha pedig az emésztéssel van elfoglalva a szervezeted, nyilvánvaló, hogy kevesebb kedved lesz bármilyen szexi tevékenységhez. Ha ezeket még bőségesen megkened vajjal vagy krémsajttal, az végképp porba dönti a libidót, szóval nem ajánljuk. Inkább fogyassz pirítóst olívaolajjal. (A fokhagymát most hagyd ki. ;))

2. Kolbász, szalonna, zsíros ételek

Ugye mondanunk sem kell, hogy milyen szinten leterhelik a gyomrot a fent említett ételek, igen a bacon is közéjük sorolandó. Ezek helyett inkább fogyassz egy kis főtt tojást vagy rántottát, de ne legyen az sem túl olajos! Ezek jó minőségű proteinnel látnak el, és telítenek, de nem nehezedsz el úgy, mint a bacon-ös tojástól.

3. Kávé

Bármilyen furcsa is, hiszen a kávénak élénkítő hatást tulajdonítunk, mégsem ajánlatos szex előtt fogyasztani, legalábbis azoknak, akik nem bírják annyira a koffeint. Gyomorproblémákat és idegességet okozhat, ami nem éppen ideális kombináció az együttlét előtt.

4. Pizza

A pizzatészta általában búzalisztből készül, így alapvetően nehezebb az emésztése, ezenkívül még zsírosabb felvágottak, bacon, sonka és sajt is kerülhet rá, ami még inkább megnehezíti az étel feldolgozását. Ha mégis olaszos vacsorát terveztek, inkább a tésztát válaszd, a szakértők szerint még azt is könnyebb megemészteni, mint a pizzát. Ja, és természetesen paradicsomos szósszal, ne tejszínessel, a sajtot pedig ne vidd túlzásba, a legjobb, ha teljesen kihagyod.

5. Sör

A sör bizony nagyon szénsavas, és ha a szénsav egyszer a gyomorba kerül, ki kell onnan jönnie valamilyen formában, és (khm) egyik lehetőség sem túl étvágygerjesztő, főleg, ha nőből vagy. Válaszd a sör helyett inkább a vörösbort, de ne ess túlzásba, ugyanis az alkohol ronthat a szexuális teljesítményeden! Felbátoríthat, de a végeredmény, nem biztos, hogy túlságosan élvezetes lesz.

6. Brokkoli, karfiol, kelkáposzta, kelbimbó, káposzta, bab

Ezek a zöldségek, bár egészségesek, de puffasztanak és a gáztermelődés is beindulhat... Annak pedig tudjuk, hogy mi a vége. :)Helyette inkább egy zöldsalátát válasszunk, citromos-olivás dresszinggel.

7. Sült krumpli

Nem is annyira a burgonyával van a baj, sokkal inkább az olajjal, amiben megsül. Azzal együtt rendkívül nehézzé válik az emésztése. Kényelmetlenül érezheted magad az elnehezült gyomroddal, szóval inkább hagyd ki ezt a csemegét a randi estéjén. Helyette válaszd a rizst, vagy a héjában, olaj nélkül sült vagy főtt burgonyát, esetleg salátát.

Forrás: comopolitan.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!