2015.04.01. 11:53:12 37431 427

7 házi fűszervaj, amit imádni fog a család
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vajas kenyér sóval. Na és egy kis sonkával meg sajttal. :) Ez is egy módja annak, hogy feldobd az egyszerű vajas kenyeret. Vagy kipróbálhatod az alábbi fűszervaj remekeket, amihez még sonka sem fog kelleni. A hét minden napjára jut egy recept.

Fűszervaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűszervaj

A legjobb, ha a vajat és a fűszereket robotgéppel dolgozod össze!

Tökmagos vaj

Darálj durvára 5 dkg tökmagot, keverd el 5 evőkanál vajjal vagy margarinnal, adj hozzá egy kis sót és frissen őrölt színes borsot. Más magvakkal is dúsíthatod, de vigyázz, nagyon kalóriadús! Pirított mogyoróval is nagyon finom.

Zöldfűszeres vaj

Egy fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd kissé megpárolunk egy pici vajon, majd hűlni hagyjuk.

Két evőkanálnyi zöldfűszert (pl. petrezselyem, kapor, snidling vagy turbolya esetleg tárkony) apróra vágunk és összekeverünk 4-5 evőkanálnyi puha vajjal. A végén összekeverjük a kihűlt hagymás vajjal, majd zsírpapírba tekerjük és a hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.

Petrezselymes fűszervaj

Egy csokor apróra vágott petrezselymet összedolgozunk 125 g vajjal, egy egész citrom reszelt héjával és ízlés szerint a levével. Sózzuk, borsozzuk. A legjobb géppel összedolgozni, és a végén hozzáadni annyi citromlevet, ami fellazítja.

Rozmaringos borsos fűszervaj

Egy evőkanál apróra vágott, friss rozmaring levelet 4 evőkanálnyi vajjal keverünk össze. Sózzuk borsozzuk, majd hűtőbe tesszük.

Recept: Goodhousekeeping.com

Citromos snidlinges fűszervaj

4 evőkanál vajat 2 evőkanál apróra vágott snidlinggel, 1 teáskanál reszelt citromhéjjal és durvára őrölt borssal valamint sóval összekeverünk, majd lehűtjük.

Recept: Goodhousekeeping.com

Chilis fűszervaj

Adjunk morzsolt chilit ízlés szerint a habosra kikevert vajhoz (25 dkg), valamint 1 evőkanál finomra vágott snidlinget, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Ha nem elég a csípősből, adjunk hozzá még egy kis cayenne borsot is.

Recept: Mindmegette.hu

Fenyőmagos bazsalikomos fűszervaj

20 dkg vajhoz adjunk egy evőkanálnyi pirított fenyőmagot, két gerezd fokhagymát és 1 csokor friss bazsalikomot, apróra vágva.

Recept: Mindmegette.hu

Tipp: az ily módon elkészített fűszeres vajakat egy hétig tárolhatod a hűtőben és a fagyasztóban akár 3 hónapig is elállnak.

Pirítóson, friss kenyérrel, kiflivel, zsemlével vagy bagettel is isteni, de felhasználhatod húsok, párolt zöldségek és halak ízesítésére is.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...