2015.10.10. 08:30:33 10603 297

5 dolog, ami miatt hamarabb öregszik a bőrünk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha anyagi és egyéb lehetőségeink megengednék, szerintem mi, nők képesek lennénk akár havonta - ha nem hetente - egy kisebb vagyont költeni arcunk, bőrünk fiatalon tartására. Csodakencék, kezelések, ilyen és olyan pakolások. Pedig már az is sokat segít, ha odafigyelünk néhány apróságra.

Öregedő bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Öregedő bőr

Persze, a bőrnek megfelelő kozmetikum kiválasztása nagyon is fontos. De hiába vásárolunk akár méregdrága kenceficéket, ha alapvető „szabályokat” nem tudunk betartani. Íme, 5 „apróság”, amire igenis érdemes odafigyelni, hogy sokáig üde, friss és fiatal maradjon a bőrünk.

A cukor

Aki gyakran fogyaszt különböző energiaitalokat, édességet, illetve péksüteményeket, hamarabb kialakulnak a ráncai és fakóvá, sápadttá válik a bőre. Ennek oka, hogy a cukornak köszönhetően olyan gyulladásos folyamtok indulnak el, melyek csökkentik a bőr kollagén tartalmát. Emiatt a bőr szárazabb, repedezettebb és ráncosabb lesz. Sajnos, mesterséges tablettákkal a kollagén hiánya nem pótolható, jobban járunk, ha visszaszorítjuk a cukorfogyasztást. Édesség helyett együnk inkább gyümölcsöt, és hanyagoljuk az energiaitalokat is.

Sok stressz

Ha állandóan negatív érzelmek tartanak minket fogva, mint a harag vagy az aggódás, esetleg sokat stresszelünk, ne lepődjünk meg, ha bőrünk hamarabb ráncosodik, veszít rugalmasságából. Ha az otthoni vagy a munkahelyi dolgok miatt sokat idegeskedünk, válasszunk valamilyen lazító mozgásformát, mint például a jóga.

A cigaretta

Hitted volna, hogy már egy 10 éve dohányzó ember is idősebbnek néz ki, mint egy vele egykorú antidohányos? Ennek oka, hogy a nikotin szűkíti a véredényeket a bőr felső rétegeiben. Így romlik annak vérellátása és nem jut elég vitaminhoz, ásványi anyaghoz. Ám sohasem késő abbahagyni a „füstölgést”: ha most azonnal leteszed a cigarettát, újra lassítható a bőr öregedése.

Az alváshiány

Hogy egészségesek maradjunk, éjszakánként 6-8 óra alvásra lenne szükségünk, hiszen ekkor regenerálódik testünk. Egy-egy rövidebb éjszaka azért még nem okoz óriási problémát, de a tartós alváshiány a bőr hamarabbi ráncosodásához, öregedéséhez vezethet. Iktasd ki a kevés alvást okozó tényezőket, hogy mindig kipihent és sokáig fiatal lehess.

Nap

A káros UV-sugarak nemcsak a rákos megbetegedések okozói lehetnek, hanem általuk a bőrünk is előbb öregszik majd. Ezek a sugarak áttörnek a bőr legfelső rétegén és roncsolják azokat a sejteket, melyek a fiatalos külsőért felelnek. Fontos, hogy nemcsak a strandon kell védenünk bőrünket, hanem a hétköznapokon is, munkába vagy munkából igyekezvén, az utcán sétálva.

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...