2015.05.26. 16:15:03 11103 299

5 dolog a házban, amihez nem jó az ecet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ecetet úgy ismerjük, mint egy univerzális tisztítószert, ami jó vízkő ellen, semlegesíti a szagokat és még fertőtlenít is. Mindannyian rajongunk érte! Mégis van, amihez jobb, ha nem az ecetet vesszük le a polcról.

Márvány konyhapult - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Márvány konyhapult

1. Gránit és márvány

A márványból vagy gránitból készült konyhapulthoz, járólaphoz vagy lépcsőhöz nem ajánlatos az ecet használata, mivel felmarhatja azokat.

2. Kőlapok

A természetes kövekből álló járólapokhoz sem érdemes ecetet használni, a citrom és az ammónia sem barát az ilyen szépségekkel. Inkább tegyél egy kis mosogatószert a felmosóvízhez, vagy direkt kövekhez való ápolót.

3. Tojás folt

Az ecettől a tojás megkeményedhet, így nehezebb lehet az eltávolítása.

4. Faburkolat

A parketták és az egyéb faburkolatok, bútorok ecettel való tisztításáról még nincs megegyezés. Van akinek bevált, van akinek nem. Ez valószínűleg a fa felületkezelésétől is függ. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy mielőtt az egész parkettát ecetes vízzel mosnád fel, próbáld ki egy kis, kevésbé látható területen.

5. Néhány makacs folt

Az ecet önmagában hatástalan a fű, a tinta, a fagylalt és a vérfoltok ellen is. Ecet helyett inkább más folteltávolítóval próbálkozz!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...