2019.02.20. 15:55:01 15589 351

5+1 sajnálatos ok, amiért a szempilláink megritkulhatnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár a szempilla testünk csak elenyésző részén lelhető fel, mégis komoly hatást gyakorol arra, milyennek érzékelik mások az arcunkat. A szemet a lélek tükre tartják, a szempilla pedig az egészségi állapotunk egyik fokmérőjének mondható, ugyanis jobb tudni, hogy a szempillák kihullása súlyos betegségekre utalhat!

Szempilla - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szempilla

Nem szeretnénk senkit sem megijeszteni, és ne is kapjunk szívrohamot a szokásos mennyiségű szempilla kihullásakor sem – igen, a hajunkhoz hasonlóan ez is megújítja magánt időnként. A krónikus és józan ésszel megmagyarázhatatlan esetekben azonban jobb időben vizsgálódni.

1. Szemhéjgyulladás

Viszkető, vörös, duzzadt szemhéj a szempillák tövében a leggyakrabban szemhéjgyulladást jelez. Az eltömődött mirigyek gyulladása ellehetetleníti a tüszők normál működését, ezért megáll a szempillák növekedése. Helyes higiéniai szokásokkal ez elkerülhető.

2. Pajzsmirigy probléma

A túl sok vagy túl kevés hormon is képes zavarokat előidézni a szervezetünkben. A pajzsmirigy hormonjainak rendellenes szintje generálhatja a pillák megritkulását. Ha erre gyanakszunk, érdemes néhány vizsgálatot elvégeztetnünk a háziorvosunkkal.

3. Autoimmun betegség

Létezik egy ritka megbetegedés, amikor a szervezet arra készteti magát, hogy megtámadja a saját szőrtüszőit, ami részleges vagy teljes kihulláshoz vezet. A betegség tünetei enyhíthetők.

4. Krónikus gyulladásos betegség

Néhány betegség, mint például a lupus, befolyásolhatják az egészséges sejtek állapotát. Ezért, amikor látható ok nélküli szempilla- vagy hajhullás lép fel, gyanakodjunk valamiféle belső gyulladásra is.

5. A szemhéj bőrrákja

Ajánlatos megszeretni, de legalább elviselni magunkon a napszemüveget. Sajnos a szemhéj védelme nem kivitelezhető napvédő krémekkel, az izzadás miatt az ilyen készítmények akkor is belefolyhatnak a szemünkbe, ha mi óvatosak vagyunk. A napvédelem nélkül káros sugarak megtámadhatják a szemhéj sejtjeit is, ami miatt foltokban is kihullhatnak a szempilláink.

+1. Rossz szépségápolási szokások

Azonban mielőtt a legrosszabbra gondolnánk, érdemes felülvizsgálni a smink rutinunkat, illetve a sminklemosási szokásainkat. Sokan azért nem mossák le rendesen szempilláikról éjszakára a festéket, mert félnek, hogy a művelet miatt azok kihullanak. Azonban pont az ellentétje igaz, a kíméletes dörzsölés inkább elősegíti a pillák növekedését, míg a szempillafesték éjszakai hordása súlyos károkat okoz a pillák minőségében.

Forrás: goodhousekeeping.com/health/wellness/g2338/eyelashes-falling-out/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...