2018.02.21. 13:58:14 11143 352

Válasszunk laminált padlót! De milyet?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A laminált padlónak rengeteg előnye van a padlószőnyeggel szemben, sőt, akár járólap helyett is bevállalhatjuk, például a nappaliban. Azonban vannak szabályok, amiket érdemes betartani. Igaz, a meghatározó fő tényező úgyis ez a két dolog lesz: a pénztárcánk és a szívünk. :)

Laminált padló - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Laminált padló

Laminált padlót óriási választékban lehet találni, a sokkoló, 30.000 Ft-os négyzetméter ártól a barátságos 1800 forintosig... Vagy akár még olcsóbban. Ne érezd magad rosszul, ha neked csak kicsi büdzsé jutott, ki lehet fogni jót jó áron.

Ha azt mondom, hogy akár még a fürdőszobában is használható a laminált padló, akkor biztosan nézel egy nagyot. Pedig a megfelelően kezelt padlót akár még oda is lerakhatod, hiszen egy viaszos felületkezelt laminált lap ellenáll a víznek és a párának is. Persze azért első sorban a hálószobákba való.

Használhatóság és kopásállóság

A laminált padlónál a színen és stíluson kívül még egy dolgot azért érdemes figyelembe venni. Ez pedig az alkalmazhatóság, ezt a számot általában mindenhol jelölni fogják, és ha pontos kopásállóságot, ütésállóságot és sűrűséget nem is veszed figyelembe, vagy elmulasztod megkérdezni, ezzel az egy számmal már használható jellemzést kapsz a padlódról. Ezt a köznyelvben általában kopásállóságnak szokták nevezni, így mi is azt tesszük, és ezekkel számokkal szokás jelölni:

A 31-es kopásállóság azt jelenti, hogy inkább alacsony igénybevételű helyiségbe való, főként hálószobába, ahova cipővel nem nagyon megyünk be.

A 32-es kopásállóság már ellenáll egy közepes igénybevételnek is, cipővel is rámehetünk, bírja a strapát, akár a nappaliba, közlekedőbe is letehetjük.

A 33-as kopásállóságú padlót akár üzletekbe is le lehet tenni, kifejezetten nagy forgalmú helyekre való.

Általában a kopásállósággal együtt nő a laminált padló vastagsága is, általában 7, 8 és 10 mm-es padlók közül választhatunk. Otthonunkba akár már egy 8 mm-es is megfelelő lehet, nem feltétlenül szükséges a 10 mm-es. A 7 mm-eset inkább csak átmeneti megoldásként választanánk, 1-2 évig beválhat, ha tényleg vigyázunk rá akár tovább is, de tudni kell, hogy ezeknek a padlóknak gyengébb a klikkrendszere, így lepattoghat, letörhet a széle, a sarka... - ezt az információt egy laminált padlókat árusító kiskereskedőtől kaptuk, és hajlamosak vagyunk elhinni. Így, ha hosszú távban gondolkozunk, akkor a 8 mm-es padlókat javasoljuk, 32-es kopásállósággal.

Mi kell még?

Szegőlécre valószínűleg mindenki gondol, ezt érdemes beszerezni, ez teszi fel az i-re a pontot. Divat a vastag fehér szegőléc, ami bármilyen mintájú és színű laminált padlóhoz használható. Ezenkívül hőszigetelő polifoam és párazáró alátét szokott a parketta alá kerülni. De láttam már olyat, ahol a régi járólapra vagy régi padlószőnyegre került rá a laminált padló. Az XPS lap is jó megoldás, ez is egy padlószigetelési forma.

Praktikus tanácsok

A szoba szabályosságától függően 5-10%-ot érdemes rászámolni a négyzetméter mennyiségre, mielőtt leadjuk a rendelést.

A laminált padlót már 2 nappal előbb érdemes az adott helyiségeben tárolni, hogy átvegye a hőmérsékletét, így a későbbiekben ne adódjon a hőtágulás miatt probléma.

Padlófűtéssel is használható ez a burkolat, bár általában kevésbé hatékonynak tartják, speciális fólia kellhet alá, illetve megvannak a lerakásnak a szabályai. Cikkajánló: Amit a járólapokról, csempékről tudni érdemes

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.