2016.09.21. 14:10:28 10716 288

„Ma sincs hozzá kedvem…” – Hogyan hozd magad (és partnered) újra hangulatba?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Persze, hogy kényelmesebb a távirányító után nyúlni, és eldőlni a kanapén, mint erőfeszítéseket tenni azért, hogy eleget tegyünk házastársi kötelezettségeinknek, pláne, ha így tekintünk rá: kötelezettség. Ugyanakkor a rendszeres szexuális együttlét gyakorlatilag alapfeltétele egy intim, jól működő párkapcsolatnak (és a női, férfi egészségnek is). Mit tehetünk, hogy újra megjöjjön hozzá a kedvünk?

Erotika - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Erotika

1. Rutinná váltak az együttlétek

Ha mindig ugyanaz a forgatókönyv, arra az agyunk ráun egy idő után. Az új dolgoktól dopamin szabadul fel az agyban, ami kapcsolatban áll az öröm és élvezet központtal az agyban. Amikor minden új még, akkor sokkal könnyebben és gyorsabban szabadul fel a dopamin, ezért egyszerűbb izgalomba jönni egy új kapcsolatban. Természetesen nem cserélgetjük olyan gyakran a partnereinket, ahogy ez az izgalom lecseng, legalábbis általában nem. Inkább a körülményeken változtassunk, és így érjük el az „új”-hatást: próbáljunk ki új helyszínt, időpontot, testhelyzetet, ruhákat, szexjátékokat, jelmezeket, vagy akár szerepjátékot is. Bármit, amit mindkét fél elfogad. Persze, ebbe már munkát kell fektetni, de megéri az energiát.

2. Túl sok tennivaló

Sok pár emiatt ég ki, egyszerűen túl sok minden nehezedik rájuk. Ott van a munka, a háztartás, a gyerekek, és ha időszakosan még valamilyen extra felújításba is belefognak, az hetekre kiüti őket. Mi a megoldás ilyenkor?

Időről-időre tegyetek félre mindent, és csak egymással foglalkozzatok. Illetve fogadjátok el azt, hogy néha egy gyors menet is jobb, mint a semmi. Ha estére már nagyon fáradtak vagytok, akkor vonuljatok félre még azelőtt, hogy belekezdenétek az esti műszakba otthon (tudod, főzés, mosás, gyerekek). Ez néha kreativitást fog igényelni, de megint csak annyit mondhatunk, hogy megéri a beletett energiát! Csak mindig kezdeményezzen valaki.

3. Túl rég volt már, hogy is kezdjük…

Ha már az idejét sem tudod megmondani, hogy mikor voltatok együtt, akkor a partnered közeledése kicsit furcsának tűnhet, illetve, ha te vagy a kezdeményező fél, akkor ne lepődj meg, ha nem megy azonnal úgy a dolog, ahogy várnád. Ha nem csak szexuálisan, hanem egyébként is régen töltöttetek kettesben minőségi időt, akkor először ezt kellene pótolni, hogy némileg felébresszétek a vonzalmat.

Csináljatok rendszert a közös programból, legyen az akár egy reggeli kávé, egy kirándulás, kerékpározás, bowlingozás, vagy a jó öreg vacsi és mozi is szerepelhetnek a listán, a lényeg, hogy mindig szánjatok ezekre időt, ha lehet hetente. Ha megvan a kapcsolódás, könnyebb lesz szexuális téren is újra felépíteni a dolgokat.

4. Nem szereted a tested

Ha nem szereted a tested, akkor nem fogod magad úgy átadni a partnerednek, ahogy kellene, és nem is szívesen bújsz vele össze meztelenül. A cél azonban az lenne, hogy felébresszétek a régi vágyat, és újra hangulatba hozd magad a szexhez, nemde? Önmagunk teljes elfogadása nem megy varázsütésre, de kereshetsz magadon valami olyat, amit szeretsz, kívánatosnak tartasz, és kihangsúlyozhatod ezt a testrészed. Vagy koncentrálj inkább a partneredre, mi az, ami benne tetszik, és mit szeretnél csinálni vele.

5. Fájdalmas a szex

Ennek tengernyi oka lehet, és valóban megakadályozza az örömteli szexuális együttlétet, így nem csoda, hogy nem is kívánod. Először is keresd fel az orvosod, hogy kizárd a nemi betegségeket. Kipróbálhattok különböző síkosítókat is. A menopauza előtt gyakori tünet a hüvelyszárazság, mivel ahogy korosodnak a hölgyek, csökken az ösztrogén szint, de az orvosod erre is javasolhat megoldást. A lényeg, hogy ne hallgass róla, és ne csak csendben szenvedj, hanem próbáld megoldani az ügyet.

6. Mindezek ellenére még mindig nincs hozzá kedved?

Az alacsony libidó akár egy komolyabb betegség tünete is lehet. Ha a tippek ellenére is úgy találod, hogy nem jött meg a kedved a szexhez, akkor érdemes mélyebben kutakodni. A depresszió, a cukorbetegség, a szívbetegség, érrendszeri betegségek, néhány gyógyszer is okozhat alacsony libidót. Még az étkezés vagy a sportolási szokásaid is befolyásolhatják a hangulatodat a szexhez. Érdemes utána járni.

Forrás: webmd.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

Ajánlataink