2016.06.10. 12:37:05 24158 353

Zöldségek és gyümölcsök: Amelyik szerve hasonlít, annak jót is tesz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Izgalmas elképzelés, hogy a gyümölcsök és zöldségek között vannak olyanok, amelyek kísértetiesen hasonlítanak egyes emberi szervekre. Vannak olyan felvetések, melyek szerint nemcsak hasonlítanak, hanem jótékony hatást is gyakorolnak ezekre a szervekre. Ott van például a dióbél, ami pontosan úgy néz ki, mint az agy.

Dió-agy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dió-agy

A dió és az agy

A dió barázdái és formája egyértelműen az agyra emlékeztetnek, és omega-3 zsírtartalmának köszönhetően valóban támogatja az agyműködést.

Az avokádó és a méh

AvokádóAvokádó
Az avokádó formáját már régóta az anyaméhhez hasonlítják. Az avokádónak magas a folsav tartalma, ami a sejtosztódást segíti elő, és ezen kívül rengeteg olyan vitamint, ásványi anyagot és omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami segítheti a megtermékenyülést, azaz a méh funkciójának betöltését.

A paradicsom és szív

ParadicsomszeletParadicsomszelet
A félbe vágott paradicsom pont úgy néz ki, mint a szívkamrák. Likopin tartalmának köszönhetően valóban jó szolgálatot tehet a szívünknek!

A gyömbér és a gyomor

Gyömbér | Fotó: 123rf.comGyömbér | Fotó: 123rf.com
A gyömbérben található olaj segíthet a hányinger, az émelygés és a hányás leküzdésében, nyugtatja a gyomrot. Nem lehet véletlen tehát, hogy a gyomorra hasonlít!

A sárgarépa és szem

Egy sárgarépát, ha felszeletelünk, és közelről megvizsgáljuk a szeleteket, akkor a szemhez hasonlatosnak láthatjuk, egészen pontosan a szem íriszét és a pupillát is felfedezhetjük benne. Bizony már régóta tudjuk, hogy a benne található Béta-karotin az A-vitamin elővitaminja, amely a szem legfontosabb tápanyaga.

A füge és spermák

Füge | Fotó: 123rf.comFüge | Fotó: 123rf.com
A fügét, ha kettévágjuk, rengeteg magocskát vélhetünk benne felfedezni, és a kutatások szerint ez a gyümölcs javíthatja a spermák mozgékonyságát és növelheti a számukat is. Szóval leendő apukák, fügeevésre fel!

A vese és vesebab

Ez a bab még a nevét is a veséről kapta, annyira hasonlít rá. És ami a hatását illeti? A vese a szervezet méreganyagainak ürítésére szolgál, a vesebab pedig számos vitaminnal, rosttal, antioxidánsokkal és lassan lebomló szénhidráttal segíti munkáját.

A narancs, grapefruit és a női mell

NarancsNarancs
A citrusoknak nem csak a formája hasonlít a női mellre, hanem göcsörtös megjelenésük emlékeztetnek a mirigyekre, amelyek a mellet alkotják. A grapefruit limonoidot tartalmaz, amelyről laboratóriumi kísérletekben kimutatták, hogy gátolja az emlőrák kifejlődését. A citrusok folyadék és vitamintartalma pedig hozzájárul az egészséges nyirokkeringés biztosításához.

A gomba és fül

A gombát ha szeletekre vágjuk, egy-egy szelet a fülre emlékeztethet, és hozzájárulhat a halláskárosodás megelőzéséhez. Tudniillik a gombában található D-vitamin – nagyon kevés táplálékunk tartalmazza – nagyon fontos a csontok egészségének fenntartásához, a fülben található apró csontok felelősek a hangátvitelért az agyba, így a számukra is nagyon jól jön a gomba ritka vitamintartalma.

A szőlő és tüdő

KékszőlőKékszőlő

A tüdőnek éppen olyan felépítése van a kis léghólyagokkal, mint egy fürt szőlőnek. A szőlőmagokban proanthokyanidot találtak, amely segíthet az asztma és az allergia megelőzésében is.

A banán és pénisz

BanánBanán

A legalapvetőbbet a legvégére hagytuk. A banán bizony rendkívüli módon hasonlít a péniszre, és a benne található potasszium, azaz kálium, felelős az izmok felépítéséért és erősödéséért. ;)

Forrás: academia.edu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...