2014.08.24. 18:13:15 6811 27

Zavarba ejtően vicces szerelmi tanácsok nagypapitól
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gondoltál már arra, hogy a mama és a papa mégiscsak tudhatott valamit? Egy-egy elejtett, aranyos megjegyzés arról a bizonyos „szénakazalról”, kéretlen intim tanácsok az esküvő előtt, és mindeközben semmi pironkodás… Bizonyára nem voltak szégyenlősek az öregek, ha még most is a huncutkodáson jár az agyuk, és tán akad néhány jó tanácsuk a szerelemről.

Kortalan szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kortalan szerelem

A következő tanácsokat ismerősöktől hallottuk és az évek során gyűjtögettük össze, s most megosztjuk veled is, hátha mosolyt csalunk az arcodra.

Nagymama az unokájának az esküvője előtt:

„Kislányom, jól jegyezd meg, ha férjhez mész, akkor is csinálnod kell majd, ha nem akarod.”

„A jó szexuális élet titka, hogy soha nem szabad abba hagyni!”

„A jó kan, leányom vagy meg vakul, vagy meg sántul.”

„ A férfi csak egy fokkal legyen szebb az ördögnél.”

Ezek a tanácsok a sokszínű vidék gyűjteményéből valóak:

Közeledj a leányhoz, de ne lüttyőn, ne málén, ne is kakaskodva, hanem szép szerrel. Keresd egyedüllétében, úgy szólítsd meg. Közönséges szóbeszédből kerekíts az ő dicséretére. Méltasd szép orcáját, kecses járását, szeme ragyogását, hangja csöngését.

Ne ugorj neki hatra vakra! Inkább beszélj madarakról, virágokról. Megláthatod, mennyi lélek árad belőle. Válaszaiból megtudod, hogy azok csak bűk meg bák-e vagy lelke nyitott kapuján fény árad-e kifelé. Nagy kincs ám a mesékben élő lelkű leány!

Ha tüzes leányra vágyol, aki alatt kiég a gyöp, ha reá ül, ne hidd, hogy az ilyen akit nyaggathatsz nyakló nélkül! A forróvérű leány belebetegszik, ha csak nyaggatják. Ameddig nincs teljes bizalma vagy fél a gyerektől, nem enged meg neked annyi mindent, mint a hűvösebb vérű, vagy simogatásra, gyúrásra nyugalmat lelő nőszemély. A járatlan férfi azt hiszi, húha, ezek aztán de hevesek. Épp nem azok, de könnyen játszanak a legénnyel. Az ilyenek ráérnek kitárulkozni – azt mondják róluk: erkölcsösek! Ez a fajta ritkán veszti el a fejét – az ilyen játszik a legénnyel, és megfogja férjnek a legmegfelelőbbet. Ne morcoskodj ezért, ha a leány mancsodra üt, s azt mondja: ne tapogass vég nélkül! Ha az ilyen leány bizalmát leli benned, akkor tudod meg igazán milyen a mennybéli boldogság – légy hát türelemmel.

Fiatal kor szerelme a fiataloké, meglett kor szerelme megletteké, öregkor szerelme az öregeké. Mind három szerelem szívet üdítő a maga módján. Nagy korkülönbséggel ezért ne házasodj! Vén fejjel ne szerezz fiatal feleséget! Még mindig jobb, ha az asszony öregebb. Orcája megráncosodhat, de a teste fönséges maradhat.

A szerelem nem csak ifjú népek jussa, öregeké is! Szeress, szerelmeskedj, szeretkezz! Mert istenektől van ez, az élet továbbviteléért. Ha szépen szerettél, szerelmeskedtél, szeretkeztél, lesz mi agg korodban lelkedet melengeti és boldog lehetsz avval, ki boldogsághoz segített. Ez a boldog élet titka gyerek kortól agg korig, bölcsőtől koporsóig, küszöbtől eresz aljáig. Három Ősünk így hagyá ránk, nagy táltosok, bölcs bácsik ekként tanítják!

(Néphagyományunk/Máté Imre: Yotengrit 1. - A rábaközi tudók (sámánok) szellemi hagyatéka nyomán - részletek)

Forrás: sokszinuvidek.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Érzelmi intelligencia megnyilvánulások a mindennapokban

Az érzelmi intelligencia mibenléte évek óta a figyelem középpontjában van. A populáris kultúrában számos podcast, könyv – köztük néhány bestseller – és beszélgetés témája volt ez a viszonylag újszerű, nagy sikert arató fogalom. A szakemberek meglátása szerint az intelligencia ezen típusa mind a magánéletben, mind pedig a szakmai szférában rendkívül fontos.

Írd felül a negatív gondolati mintákat

A gondolati mintáink nagymértékben befolyásolják a viselkedésünket, az érzelmeinket és a mentális egészségünket egyaránt. A legtöbb ilyen minta szinte automatikusan működik a mindennapjainkban, és amennyiben nem értjük meg, illetve nem vesszük át az irányítást, úgy erőteljesen éreztetik káros jelenlétüket életünk minden területén.

Impulzív vagy? Így kezeld az indulataidat

Még az alapvetően szelíd természetű, türelmes emberek is kerülhetnek néha olyan helyzetbe, ahol hevesen, lobbanékonyan, hirtelen, megfontolás nélkül nyilvánulnak meg. Ezek után az ösztönös, kontrollálatlan fellépéseink után szoktunk a fejükhöz kapni, és azon rágódni, hogy miért mondtuk, vagy tettük azt a bizonyos dolgot? És végig kell hallgatnunk azt a belső monológot, mely arra int bennünket, hogy legközelebb legyünk sokkal óvatosabbak, tudatosabbak és megfontoltabbak, hiszen az impulzivitás jobbára csak nem kívánatos eredményekkel jár együtt.