2015.01.13. 14:16:50 6101 22

Wellness otthon mind az 5 érzékszervnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha már régen voltál wellnessezni, és nem is mostanában lesz rá lehetőséged, de imádod, ha kényeztetnek, akkor ez az írás pont neked szól! Segítségünkkel a fürdőszobádba költözhet egy hotel teljes spa szekciója, sőt még ennél is több, hiszen olyan meghitt hangulatot, mint otthon, sehol máshol nem teremthetünk. Élvezd ki az egyedüllétet! Persze a páros fürdőzésre se mondj nemet! :)

Wellness otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Wellness otthon

Legalább havonta egy kényeztető estet mindenki megérdemel! Törekedj arra, hogy mind az 5 érzékszervedet lefoglald valami olyasmivel, ami Neked jól esik! Íme néhány tipp, amiből kiindulhatsz.

Hol máshol vehetné kezdetét a szeánsz, mint a fürdőszobában?

A látás: lágyabb fény

Természetesen a legjobb, ha gyertyafényben fürdőzöl, ugyanis semmi sem nyugtat jobban, mint egy kis gyertyaláng. Nézheted is, ahogy táncol a sötétben, de a lényeg az, hogy összességében lágyabb fényár vegyen körül, mint a fürdőszoba lámpa erős fénye. Hogy ne legyen túl sötét, helyezz el több gyertyát vagy teamécsest. A legjobb, ha mécsestartókba teszed őket, így nem kell aggódnod a tűzveszély miatt sem.

A szaglás: aromaterápia

A legjobb, ha natúr fürdősót választasz és magad állítod elő az aromaterápiás fürdődet 100%-os illóolajokkal. A fürdősó nem habzik, így ne számíts habfürdőre, viszont cserében a fürdővized mindenféle kemikáliától mentes lesz, és számos pozitív hatással is bír majd. A sós víz puhítja a bőrt, tisztítja a légutakat és nőgyógyászati problémák esetén is segítséget nyújthat. Nyugtató hatásáról ismert illóolaj például a levendula.

A hallás: relaxáló zene a fülnek

A zeneterápia áldásos hatásairól már írtunk itt a PROAKTIVdirekt Magazinban. Elmaradhatatlan hangulatfelelős! A megfelelő relaxációs zene mindenkinek más és más, és nagyban függ az éppen aktuális hangulatunktól is. A chillout vagy lounge, a smooth jazz és a klasszikus zene is csodát tehet, de egy nosztalgikus hangulatú popalbummal vagy koncertfelvétellel is feldobhatod magad. Nincsenek szabályok, hallgass olyan zenét, ami éppen jól esik!

Az ízlelés: kényeztesd a nyelvbimbókat is

Enni fürdés közben?! Élni tudni kell! :) Ha már lefoglaltuk a fülünket, az orrunkat és elhomályosítottuk a látásunkat is, akkor miért ne ennénk pár falatot a kedvenc étcsokoládénkból vagy miért ne ihatnánk egy-két korty pezsgőt vagy bort? Azért a tejszínhabos torta lehet, hogy túlzás, de némi kedélyjavító ételt és italt magunkhoz vehetünk fürdés közben is. Ha a fogyókúra az újévi fogadalmak között szerepelt, akkor persze módjával falatozzunk.

A tapintás: fürdés, masszázs és ...

A forró fürdő már önmagában kielégítheti az érzékelés ezen formáját, de egy puha fürdőszivacs, vagy bőrfrissítő hatással rendelkező luffa fokozhatja az élményt. Szépen komótosan fürdessük meg végtagjainkat és ne feledkezzünk meg a hátunkról sem. Ehhez használjunk egy hosszú nyelű fürdőkefét. Fürdés után pihe-puha törölközőbe burkolózzunk, amit esetleg elő is melegíthetünk. Remek ötlet a fürdést követően alaposan bekrémezni magunkat egy jó minőségű testápolóval és kedvenc fürdőköpenyünkben elnyúlni az ágyon és olvasni egy jó könyvet.

Természetesen nincs akadálya annak sem, hogy kettesben élvezzétek a házi wellness-t, ennek az az előnye, hogy legnagyobb érzékszerved, a bőröd extra kényeztetést kaphat. ;) Az esti olvasás vagy tévézés helyett pedig biztosan találtok jobb programot is! ;)

A telefonodat ne felejtsd el kikapcsolni!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!