2015.04.01. 14:44:27 32335 340

WD 40 trükkök – 15 házi praktika a mágikus szerrel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az autószerelők, a motorosok és úgy általában minden férfi csodafegyvere a WD-40, most a háztartásban is bizonyít! 15 ötlet, amiért a háziasszonyok (vagy urak) polcáról sem hiányozhat a jó öreg kenőanyag, oldószer és még ki tudja mi minden.

WD-40 - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com WD-40

15 dolog, amire jó a WD-40!

  1. Spriccelj WD-40-et a házadnak azon pontjaira, ahol szeretnek fészket rakni a darazsak. Idén ezzel a mozdulattal megakadályozhatod ezt. Nem csak megelőzésre, hanem rovarirtásra is használhatod.
  2. Az ujjadra szorult a gyűrű. Fújj egy pici WD-et alá és húzd le!
  3. A matricákat és ragasztott címkéket egyszerűen eltávolíthatod egy-két spriccentés WD-40-nel.
  4. A WC aljára tapadt szennyeződéseket is feloldhatod WD-40-nel és egy WC-kefével.
  5. A falról leoldja a kréta rajzokat, amiket a gyerek alkotott. Nem fogja károsítani a festéket és a legtöbb tapéta is megússza.
  6. A kenőanyag védi a bőr ülőgarnitúrádat is. Egy puha anyaggal töröld át és tisztább, fényesebb lesz.
  7. Sok a bogár szürkületkor? Egy-két spriccentés WD-40 a hűtőrácsra és a motorháztetőre, és a bogarak lecsusszannak róla ütközés után.
  8. A WD-40-et segítségül hívhatod, ha kábeleket kell kibogoznod.
  9. A grillrács tisztítására ennél jobb megoldás nem is kell! (Egy kefére azért még szükséged lesz.)
  10. A hűtőszekrény polcaira száradt kajamaradványokat, amiket a mosogatószeres víz nem oldott le, WD-40-nel bírhatod távozásra.
  11. Makacs folt a szőnyegen? Kezeld WD-40-nel, hagyd hatni 1-2 percig, majd használd a szokásos folttisztítódat és már meg is szabadulhatsz tőle.
  12. Ha összeragadtak az ujjaid (pl. pillanatragasztótól) a WD-40 oldhatja őket.
  13. A cipzárad már nem a régi? Fújd le WD-40-nel és újra siklani fog.
  14. A teás és kávés csésze nyomokat is segíthet eltüntetni az asztalról vagy a szekrényről.
  15. A makacs zsírfoltoktól is megszabadulhatsz egy kis varázsszer segítségével.

Még több praktika

Ha kíváncsi vagy mire hasznosíthatod még a WD-40-et a házban és a ház körül, illetve mi az amit nem tud, akkor nézd meg az alábbi videót.

Forrás: distractify.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!