2016.03.28. 16:31:45 7971 247

Világszerte erősen nyitott az új Batman-film
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nem túl hízelgő kritikák ellenére világszerte 424 millió dollárért (120 milliárd forint) váltottak jegyet a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala című amerikai akciófilmre a csütörtöki mozikba kerülése óta eltelt négy napban, ami minden idők negyedik legsikeresebb globális nyitóbevételét jelenti.

Batman vs. Superman | fotó via youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Batman vs. Superman | fotó via youtube.com

A Ben Affleck és Henry Cavill főszereplésével forgatott produkció 170,1 millió dolláros bevételt hozott az észak-amerikai mozikban, ami rekordnak számít a márciusi premierek tekintetében és a hatodik legsikeresebb nyitóhétvége Észak-Amerikában.

A Zack Snyder rendezte szuperprodukcióra 15,5 millió fontért váltottak jegyet Nagy-Britanniában, ami a szigetországban márciusi rekordnak számít - írta a BBC News.

A több mint 250 millió dollárból készült DC Comics-adaptáció a Warner Bros stúdió második legnagyobb nemzetközi nyitóbevételt hozó mozija a Harry Potter és a Halál ereklyéi második része óta.

A kritikusok ugyanakkor nincsenek túlságosan elragadtatva a filmtől, amelyet egyesek "döbbent elkeseredéssel" néztek végig, mások "a számítógépes trükkök zavaros masszájaként" aposztrofáltak.

A Batman Superman ellen - Az igazság hajnala az első darabja annak a tíz DC Comics-adaptációnak, amelyet a következő öt évre tervez a Warner Bros.

A nyitóhétvégi világrekordot továbbra is a decemberben mozikba került Star Wars - Az ébredő erő című film tartja, amelyre 529 millió dollárért - ebből az Egyesült Államokban 248 millió dollárért - váltottak jegyet bemutatója hétvégéjén.

Az új Batman-film csütörtök este óta fut a magyar mozikban.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...