2016.10.22. 12:41:43 13649 320

Vékonyszálú a hajad? Ezeket a hibákat ne kövesd el vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vastag hajszálakkal megáldottak állandóan az miatt bosszankodnak, hogy az ő hajuk sokszor úgy viselkedik, mint egy engedetlen kamasz: soha nem azt és úgy csinálja, ahogy és amit ők szeretnének. A túl vékony hajszálak pedig csak lógnak és lógnak az ember fején, semmi büszkeség és tartás nincs bennük.

Vékonyszálú haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vékonyszálú haj

A legjobb, hogy vékonyszálú hajunk rossz tartására sokszor még mi magunk is rásegítünk azzal, hogy olykor-olykor végzetes, de legalábbis annak tűnő hibákat követünk el ellene.

Ha vékonyszálú a hajad, figyelj, hogy…

... ne hagyd a hajad túl hosszúra nőni

Igen, csábító lehet a hosszú, napfényben megcsillanó, szélben meglibbenő hosszú sörény, de ha vékonyszálú a hajad, inkább rövidebb frizurát válassz. A hosszú haj csak lógna, még frissen mosott állapotában is ápolatlannak tűnne. A félhosszú bubifrizurák most nagyon divatosak, válassz inkább abból a fazonból.

...ne használj túl sok „hajravalót”

Talán azt gondolod, a „mindenféle” pakolások, kencék majd megerősítik a hajadat, de meglehet, inkább csak elnehezítik, amitől az élettelennek, slamposnak tűnik majd. Maradj az egyszerű sampon+balzsam kombinációnál. Balzsamból is inkább a hajszálak végére kerüljön a hajtövek helyett, hogy ezzel is elkerüld a szálak elnehezedését.

... ne hagyd lelapulni

Itt nem arra gondolunk, hogy kapd elő a tupirfésűt, de maradhatunk a retró vonalán. Emlékszel még a kreppelt hajra? Hát akkor elő a hajkreppelővel és uccu neki! No, azért az egész hajkoronádat nem kell „becikkcakkozni”! Ahhoz, hogy hajad dúsabbnak hasson, elég, ha az alsóbb rétegeket bekreppeled.

... „fordítva” kezdd szárítani

Ha elég ügyes vagy, egy hajkefe segítségével már szárítás közben megemelheted a hajtöveket, hogy dúsabbnak hasson a frizurád. Ha ez nem megy, hajszárításnál hajtsd előre a fejed és alulról szárítsd meg a ”sörényed”.

... inkább a csavaróra koncentrálj

Jó dolog a hajsütővas, pláne, ha éppen sietsz. Csak néhány csavarintás a forró „vasra”, és már kész is a frizura. Persze, így nem lesz valami tartós a dolog. Ha a hullámokhoz lenne kedved, használj inkább hajcsavarót. A hajadat is kevésbé károsítja és az eredmény is tovább tart majd.

... az apró hajszálak se rakoncatlánkodhassanak

Ha a fejed tetején mindenfelé kikandikálnak apróbb hajszálak, egy használaton kívüli, áttetsző szempillaspirál keféjével, esetleg némi hajlakk és egy kiszuperált fogkefe segítségével lesimíthatod őket.

... fejbőrödről se feledkezz meg

Ha azt akarod, hogy hajad szépen csillogó, ápolt legyen, ne feledkezz meg fejbőröd ápolásáról sem!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...